Ruski rulet

Vlada će zbog neregularnosti igre u kojoj ih je pogodila KAP, Ranki podnijeti prijave protiv Rusa, a za tri dana i 22 miliona Dojče Banci.
Obavještavamo javnost da ruski menadžment danas nije potpisao Ugovor o preuzimanju obaveza, čija bi direktna posljedica mogla biti aktiviranje garancije na kredit Dojče banke za koji je garantovala Država Crna Gora, saopštilo je Ministarstvo finasija.

Želimo da saopštimo da je gospodin Kuznjecov, u svojim medijskim nastupima, iznosio netačne tvrdnje vezane za rokove, model i proceduru usaglašavanja Ugovora. Naime, model Ugovora usaglašen je i proslijeđen KAP-u prije skoro dva mjeseca (30. januara 2012. godine) i umjesto da u roku bude potpisan, gospodin Kuznjecov je plasirao netačne informacije o postojanju novog modela, koji nije usklađen ni sa međunarodnom praksom, ni sa važećim zakonskim propisima. Pri tome su, takođe, neistinite izjave da usaglašeni Ugovor stavlja KAP u gori položaj, navodi se u saopštenju iz Ministarstva finansija dostavljenom Portalu Analitika.

Takođe su netačne tvrdnje gospodina Kuznjecova da nije bio potreban KAP-ov potpis za efektivnost Ugovora, na šta su ga upozoravali i predstavnici Dojče banke. Neistinita je bila i njegova tvrdnja da je dogovor moguć do kraja današnjeg radnog dana (ovaj rok je važio jutros do 10 časova). Na ovaj način, gospodin Kuznjecov je svjesno i namjerno radio na štetu interesa svih akcionara KAP-a i Države Crne Gore.

Zbog nepotpisivanja Ugovora do važećeg roka, Dojče banka je danas zvanično pokrenula proceduru ubrzane naplate kredita. Ukoliko KAP odmah ne izmiri obaveze prema njima, Dojče banka će, tokom naredne sedmice, obavijestiti Vladu da se garancija aktivira, nakon čega ćemo imati rok od tri dana da izmirimo ovu obavezu. S obzirom da je ovakav stav ruskog menadžmenta usmjeren direktno protiv interesa akcionara i Države, Vlada Crne Gore će, kako je i ranije najavljeno, nadležnim organima predati krivične prijave protiv lica koja su dovela do ovakve situacije, zaključeno je u saopštenju.

Comments

 1. Plannco Wallach S. says:

  shto je vishe kleveta i lazi … nam je miliji i drazi !

 2. Plannco Wallach S. says:

  Plannco Wallach S, kaže:
  Vaš komentar čeka na moderiranje.
  23.03.2012 u 22:33
  shto je vishe kleveta i lazi Milo nam je miliji i drazi, ojhaa!

  ###### Molimo Vas da poštujete naša autorska prava. Ovaj tekst je preuzet sa adrese http://www.pobjeda.me/2012/03/23/hrvatski-nacional-se-ogradio-od-svog-pisanja-o-%e2%80%9eduvanskoj-mafiji%e2%80%9c-priznanje-desetogodisnje-kampanje-lazi/#comment-9780

  znam da ce ga pobrisati pa da sachuvam dokaz.

 3. http://limun.hr/main.aspx?id=661676

  Stane, Bodo, Milo se izvinuli sebi.

 4. Plannco Wallach S. says:

  i ovaj su mi komentar pobrisali:” doci ce vrijeme kad ce porodice deportovanih pa pobijenih bosanskih izbjeglica morati da se izvinu crnogorskoj vladi”.
  Crna gora je chudo nevidjeno, ojhaaa!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.