Hit “Dana”

Dnevne novine “Dan” su u jučerašnjem broju objavile fotografiju, preuzetu sa portala javniservis.me. Sporna fotografija je objavljena na naslovnoj strani bez navođenja izvora.

Dnevni list “Dan” fotografiju je uzeo zdravo za gotovo, ne znajući da je uredništvo JS-a napravilo fotomontažu iste, jer su imali saznanja da se Kuljača nalazi u Pragu na utakmici. Ovakvim načinom prenošenja informacija, bez navođenja izvora i kontakta sa onim koji je informaciju postavio, pokazuje se “profesionalnost” domaćih “uticajnih” medija. Ako se nama, kao amaterskom portalu, koji se finansira iz sopstvenog džepa, može ponekad desiti da budemo ono što jesmo – amateri, te da ne poštujemo “sve novinarske standarde i kodekse”, onda se svakako profitnom i čitanom “Dan”-u to ne bi smjelo dešavati. Ali, da su nam mediji kakvi trebaju biti, ne bi bilo potrebe da mi postojimo.

Uredništvo portala javniservis.me ne planira tužbu protiv pomenutog dnevnog lista.

Comments

 1. Xaxaxaxa, sjajno.
  A da ipak isplanirate tu tužbu? :-)

 2. Znači, malo su se seznuli.
  Koliko shvatam, prenijeli su vašu fotomontažu kao da je autentična fotografija, postavili je na naslovnoj strani kao nepobitnu činjenicu, a ne navodeći izvor odakle su preuzeli fotografiju preuzeli odgovornost da je fotografija autentična, napravljena od strene njihovog novinara ili saradnika!
  E pa lijepo.
  P.S. Ni redakcija JS u tekstu kojeg je propratila sporedna fotografija nije naglasio da je fotomontaža, tako da ste i nas “malo zeznuli”!

 3. NAMONTIRANA

  Namontira Javni servis, od guzice sram ga bilo,
  pa zajeba “novinara”, što je nama strašno milo.
  Kritikuje lupeštinu, a sam gleda đe da mazne,
  dabogda ga popišali, ne bilo mu veće kazne ……

 4. odlilčno za foru, pobjeda je dnevnih vijesti iz dana u dan, što bi rekao miško đukić!

 5. Djakomo Galanda says:

  Genijalno!!!
  Samo naprijed !!!! Dokazujte, potvrdjujte !!!

 6. JavniServis.me … istražuje, opominje, ismijava !

 7. Kakav je ovo turbofolk jado moj!

  Kako su ‘90-ih Miloševićevi i Đukanovićevi mediji, dok su pljuštale granate, snajperski meci, mrźeli se svi sa svima, bombardovali se gradovi, krale se milijarde od duvana, itd, dok se sve to dešavalo Đukanovićevi i Miloševićevi mediji su forsirali turbofolk. Bila je tu Ceca, Mica, Seka, Cica, i naravno Džej. I ne samo u oblasti muzike, kompletno društvo su turbofolkerisali.

  Ovakvo “novinarstvo” bilo ono amatersko ili što bi Duško Kovačević rekao – profesionalno, je čisto turbofolkerisanje u državi koja je mafijaški raj, okupirana od mafije, kriminalnog ganga, i sasvim u stilu onih deset principa koje proklamuje Čomski o manipulaciji stanovništvom.

  Prije par dana Mafija je ponovo ubila. Čojeka u sred zatvora zbog “stajanja na žulj” Šarićima.

  Đukanović dakle ponovo ubija, i što čini ovaj portal?

  Objavljuje ko je preuzeo koju fotomontažu i kako je to smiješno, i đe kome guzica ispala a đe glava na sliku, i to je sve jedna vrhunska zabava… Kakav je to mafijaški turbo-folk.

  Je li objavio ovaj sajt vijest o tome da je Mafija ubila čojeka u zatvoru? Ne, jer iza toga stoje Šarići, a iza toga Đukanović. A ovaj portal NIJEDNOM, NIKAD nije nazvao ovu vlast Mafijom, takav je stav vlasništva i uredništva valjda. I zato ste takvim saopštavanjem Vi sa-u-čes-nici!

  Al zato kad treba onda se ĆUTI śedočenju Vukotića koje počinje u Srbiju protiv crnogorske mafijaške vlasti, prenese se i ponešto od Perovića il Kuljakove da se navuču liberali, zaključava se rasprava o ubistvu Saše Pejanovića, ćuti se o zadnjem intervjuu Ratka Kneževića đe optužuje ubice i zločince iz vlasti, ćuti se DA JE MAFIJA UBILA DOBROG I FINOG MOMKA U ZATVOR PRIJE DVA DANA!

  Al zato su tu fotomontažice, sličice, tekstići o najdubljim filozofskim temamama od Platona pa do Hegela, podrška “protestu” u organizaciji Mafije – to je ono što nam treba u ovom trenutku, dok živimo brazilsku favelu trenutno, nekih dvije decenije!

  Ko je sledeći, zna li se, na koga će Mafija uprijet prstom i nestat? Zašto se skriva činjenica da su građani mete ovom režimu?

  TURBO FOLK IS NOT DEAD!

  *
  *

  http://www.slobodnacrnagora.eu/drustvo/942-zatvorenik-ubijen-direktor-zatvora-tvrdi-zaposleni-postupali-po-zakonu.html

  ZATVORENIK UBIJEN, DIREKTOR ZATVORA TVRDI – ZAPOSLENI ,,POSTUPALI PO ZAKONU,,

  PODGORICA, 15.NOVEMBAR REZULTAT OBDUKCIJE POTVRDIO JE DA JE PRITVORENIK MLADEN TERZIC ZADAVLJEN U ZAVODU ZA IZVRSENJE KRIVICNIH SANKCIJA U SPUZU. DIREKTOR OVE USTANOVE MILAN RADOVIC I DALJE TVRDI DA SE ,,NAJVJEROVATNIJE RADI O SAMOUBISTVU.,, ,, IAKO SE DOKAZE DA JE TERZIC UBIJEN,, NIKO OD ZAPOSLENIH NE TREBA DA BRINE JER SU ,,SVI POSTUPALI PO ZAKONU,, PORUCIO JE VECERAS RADOVIC.

  Prilikom obdukcije, kako se saznaje, na tijelu Terzica pronadjeni su vidljivi tragovi davljenja zbog cega je pokrenuta obimna istraga o cijelom slucaju. No,i pored toga direktor spuskog zatvora ostao je pri tvrdnji da se radi o samoubistvu.. -Radovic je naveo da je u prethodna 24 sata nabavljen snimak nadzornih kamera ispred celije , provjeravani su racuni pritvorenika koji su bili sa Terzicem i spisak onih koji su ih posjetili.

  Navodno je vrseno poligrafsko testiranje zaposlenih u ZIKS-u, posebno onih koji su bili u kontaktu sa licima na tri video zapisa i poligrafsko testiranje pritvorenika koji su bili u istoj celiji sa Terzicem. Ali , iako se dokaze da je Terzic ubijen,, niko od zaposlenih ne treba da brine jer su svi,,postupali po zakonu,, porucio je direktor ZIKS-a Milan Radovic. Porodica Milana Terzica je potvrdila da je dobila obdukcioni nalaz iz koga je , kako kazu, jasno da nije u pitanju samoubistvo vec ubistvo. ,, Podsjetimo , pritvorenik Milan Terzic je 14.novembra nadjen mrtva u celiji Spuskog zatvora .. Ostalih pet zatvorenike iz iste celije, u to vrijeme su bili u dvoristu .

  Podsjetimo, Milivoje Terzic 27-godisnji Pljevljak 14.novembra je, prema prvobitnim tvrrdnjama ,,izvrsio samoubistvo u celiji Spuskog zatvora,,. Terzic je od 30.avgusta bio u istraznom zatvoru u Spuzu dva ipo mjesec zbog sumnje da je učestvovao u reketiranju majke Darka i Duška Šarića. Navodno je od majke Šarića, lažno se predstavljajući preko telefona kao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, uzeo 300.000 eura.

  Terzićeva smrt pospješila je spekulacije da odbjegli narko bos ,Darko Saric, lice s crvene Interpolove potjernice, naručuje kažnjavanje svojih neprijatelja. Takve pretpostavke pojavile su se u medijima nedavno kada je u Beranama podmetnuti eksploziv uništio lokal Šarićevih saradnika Draška Vukovića i Borisa Labana. Nedavno je, podsjetimo, i Vitomir Bajić, koji se povezivao sa grupom Darka Šarića, pronađen mrtav u zatvoru “Komo” na sjeveru Italije. I tada se zvanično radilo o samoubistvu. Bajićev advokat Borivoje Borović, pozivajuci se na obdukcioni nalaz , veceras saopstio da se I u slucaju Bajica radi o ubistvu . -Obdukcioni nalaz koji ocekujem svakog dana u Beogradu, prema nekim preliminarnim rezultatima govori da je udaren sa nekom sipkom , da je imao povrijedjen nos, sto su okolnosti koje se ne slazu sa onima koje je navelo tuzilastvo u Italiji-izjavio je advokat Borovic. Sa Saricima se povezuje i napad na local ,,Principesa,, u Beogradu na koji je bacena bomba u junu ove godine . Lokal je , kako se pretpostavlja , u vlasnistu Nebojse Joksovica, takodje zasticenog svjedoka u postupku koji se protiv Darka Sarica vodi u Beogradu. Joksovic je i ranije bio meta napada tako da je samo nekoliko dana prije njegovog svjedocenja u Specijalnom sudu u Beogradu, na zgradu njegove stamparije ispaljena raketa iz rucnog bacaca ,,zolja,,.

 8. Pobjeda je svakog Dana Vijesti!

 9. Pobjeda je svakog Dana Vijesti!
  Vijesti su svakog Dana Pobjeda!
  Dan je Pobjeda svih Vijesti!
  Ako nissta protiv nemaju Wawy i onaj Pancco Vila…

 10. VLADAVINA STRAHA-DRZVANI ORGANI I NEVLADIN SEKTOR UDRUZENI U CUTANJU !

  PODGORICA, 16.NOVEMBAR

  • NADLEZNE DRZAVNE INSTITUCIJE CUTE I DALJE O UZROCIMA SMRTI ZATVORENIKA MILIVOJA TERZICA KOJI JE PRONADJEN MRTAV 14.NOVEMBRA U SPUSKOM ZATVORU KOD PODGORICE. VRHOVNA DRZAVNA TUZITELJKA RANKA CARAPIC KAZALA JE ,,VIJESTIMA,, DA , NI PROF.DR. MIODRAG SOC NI PATOLOG DR. DRAGAN CUKIC , JOS NIJESU DOSTAVILI PISMENE NALAZE TUZILASTVU. JUCE JE DNEVNIK ,,VIJESTI,,PAK OBJAVIO DA JE TAKAV NALAZ U KOME SE NAVODI DA JE TERZIC UDAVLJEN, TE DA POSTOJE TRAGOVI NASILJA,, DOSTAVLJEN POLICIJI , TUZILASTVU I PORODICI TERZIC.,, U OCITOM NASTOJANJU DA SE ZATASKA OVAJ SLUCAJ KOJI SE POVEZUJE SA ODBJEGLIM NARK BOSOM DARKOM SARICEM ,PORED MEDIJA U UKLJUCENE SU I DRZAVNE INSTITUCIJE . VLADINE NEVLADINE ORGANIZACIJE – TAKODJE PAMETNO CUTE!

   Vrhovnom državnom tužilaštvu još nijesu dostavljeni nalazi obdukcije tijela Milivoja Terzića (27) iz Pljevalja koji je prije dva dana pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji Istražnog zatvora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu. Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić u 15 sati je kazala “Vijestima” da ni nalaz prof.dr Miodraga Šoća ni patologa dr Dragane Čukić još nije dostavljen tužilaštvu u pisanoj formi. Dr Dragana Čukić je porodici Terzić saopštila da “ne isključuje mogućnost samoubistva”, dok je dr Šoć takođe usmeno tužiocima saopštio da je smrt nastala kao posljedica davljenja-navodi televiziaj ,, Vijesti,, otvarajuci mogucnost novih spekulacija samom tvdnjom da je dokor Soc davao,,samo usmena saopstenja,,. Misterija o načinu smrti nije rasvijetljena, te se još sa sigurnošću ne može tvrditi da li je mladić izvršio samoubistvo u sobi ili je ipak ubijen u Istražnom zatvoru u Spužu-navode mediji Miodraga Perovica.

   Terzić je danas sahranjen na groblju u mjestu Mijakovići, kod Pljevalja.

   Terzić je bio u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je od Ivanke Šarić, majke Darka i Duška Šarića lažno se predstavljajući kao predsjednik Crne Gore na prevaru uzeo 300.000 eura. Lider PZP-a Nebojša Medojević rekao je da će zatražiti kontrolno saslušanje direktora ZIKS-A, državnog tuzioca i ministara pravde i policije o stanju bezbjednosti u ovoj instituciji, nakon slučaja Terzić.

   http://www.slobodnacrnagora.eu/drustvo/956-vladavina-straha-drzvani-organi-i-nevladin-sektor-udruzeni-u-cutanju-.html

 11. perfect stranger says:

  Поштовани пријатељи, пошто су неке ствари поменуте, да и ја укратко прокоментаришем нека сазнања до којих сам дошао ових дана у Београду. Дакле, овај момак Терзић који је убијен у затвору је у свједочењу требало да помене име Мила Ђукановића, у вези нечега.

  Што се тиче хероја Саше Пејановића, из више извора сам сазнао да се у његовом случају ради о егзекуцији, а неки појединци из Београда имају сазнања да је човјек који га је, унајмљен, ликвидирао, већ примио новац за ту акцију. Када за 5-6 година изађе из затвора, биће материјално обезбјеђен човјек. Уосталом и тв-снимци, изрежирана свађа, начин расправе, став приликом испаљивања пројектила и одабрано мјесто за рањавање, јасно показују да се ради о класичној егзекуцији.

  Могуће је да ћу о овим стварима још истраживати, колико ми околности буду омогућавале, а позивам све независне новинаре и слободне људе да се посвете истраживачкој дјелатности у вези ова 2 случаја, како би се прибавили конкретни докази за процесуирање наредбодаваца убистава.

  Толико засад о томе, извињавам се што сам скренуо с теме.

  • Evo da skrenem i ja:
   Koliko sam čuo, a čujem dobro, pokojni Saša Pejanović i optuženi Zoran Bulatović su živjeli u istoj zgradi, gdje je i kafić u kojem se desilo ubistvo prvog. Cijeli taj kvart, ljudi koji su poznavali i jednog i drugog pričaju da je Pejanović godinama maltretirao Bulatovića. Pejanović ne da je bio prijeke naravi, već je bio totalno neuračunljiv u svojim afektima i izlivima nekog bijesa, pokazivanja i dokazivanja svoje snage. To je radio đe je god stigao i nije birao kome će da razbije nos, razbijenih noseva po PG iz čista mira je bilo dosta. Slažem se da je nad njim izvršena debela tortura nakon što je uhapšen poslije protesta protiv priznanja Kosova i zbog toga moraju odgovarati oni koji su ga mučke prebijali! Ali, iako o pokojniku treba sve najbolje pričati po nekoj staroj nepisanoj, malo mi se iskreno smučilo wawy-evo potezanje te priče, a evo sada i Perfect se hvata iste. Sve što sam ja vidio, čuo, a i iz svog iskustva sa pokojnim Pejanovićem, me ubjeđuje u potpuno suprotno od ove priče koju wawy i Perfect potenciraju.
   Case closed, što se mene tiče.

   • Sto se tice pokojnog Pejanovica, znam iz iskustva vrlo bliskih osoba (clan uze familije je bio njegov komsija i drug iz djetinjstva/mladosti) da je bio vrlo problematican lik i da je cesto sam upadao u probleme i inicirao kavge. Naravno da se ne slazem sa muckim i podlim prebijanjem koje je dozivio u “betonjerci” i slazem se da bi trebalo svi odgovorni debelo da odgovaraju. Sustina je da ne mislim da je ovo ubistvo imalo neku politicku pozadinu.

    Medjutim, sto se Terzica tice, nevjerovatno je koliko nelogicnosti ima u cijeloj ovoj prici. I tu mi je logicno sve ovo sto perfect prica. Ne znam, jos kad se u taj kontekst ubaci sva ova priprema da se Djukanovic vrati na politicku scenu radi imuniteta…

   • E Terzić je već druga priča i ima smisla sad za sad sumnjati da je to klasična mafijaška poruka.
    Mada je ova wawy-eva konstatacija “mutipaprospi”:
    “ćuti se DA JE MAFIJA UBILA DOBROG I FINOG MOMKA U ZATVOR PRIJE DVA DANA!”

  • perfect stranger says:

   Управо та позадина односа између двојице комшија говори да су одређене сфере нашле одговарајуће лице, и неку врсту алибија, за оно што се накнадно десило. Ја сам изнио одређена сазнања до којих сам дошао, а ради се о прилично поузданим информацијама, да се ради заправо о нарученом и плаћеном убиству. Лично код мене нема сумње да се о томе радило. Уколико дођем до конкретних доказа, изнијећу их.

  • “NEKI momci iz Beograda ” imaju informacije…

   O, pa što nisi odma’ rekao, da se ne mučimo oko suđenja.

   Da ne obrazlažem još gomile gluposti oko te ‘zavjere’ koje sam imao prilike pročitati. Sa dva grama mozga bi ukapirao, da ga imaš, da to nema veze sa stvarnošću. Da je plaćen za posao ubio bi ga na način na koji su ubijane stotine ljudi od strane saradnika i članova tajne policije ; “klasičnom sačekušom” u mrkloj noći i Bulatović bi ujutro pio makijato u nekom PG kafiću, a ovako će robijat desetak godina.

   I kakav crni heroj ????

   • perfect stranger says:

    Козак, наивчино стара, теби је узалудно било шта објашњавати, јер да ти се нешто и нацрта опет ништа не би схватио. Ти си типични егземплар просјечног поданика овог диктаторског система коме режим може продати било коју причу, па и ону најнаивнију. Да нијеси толики наивни пенал не би помињао причу о “класичној сачекуши”. Прије свега, да нијеси толики пенал, знао би да те ствари више није једноставно организовати, да стране службе све прате и снимају (а такве ствари тренутно не толеришу), да Диктатор не може направити један корак а да није регистрован. И поврх свега, чак и да се у домену теорије таква “класична сачекуша” организовала, она би за режим, тј. за организатора била најнеповољније могуће ређење проблема. Много је корисније направити овакву причу за овце и болиде попут тебе, а који као и обично причају и теоретишу о стварима о којима не знају апсолутно ништа, који су спремни то да прогутају и чича мича готова прича.

    Таман прочитам нешто смислено од тебе као што је била нека интервенција у вези студентских протеста, а онда се експресно вратиш на традиционалне стазе старе наивчине…

 12. qq, kakvo foliranje pa ovo se nije gledalo… nego:

  PREDLOG !!!

  Mislim da treba organizovat proteste sa samo jednom parolom:
  GOSPODARU, KAĆETE I NAS DA UBIJETE?

  Ono u smislu da znaju ljudi da se malo srede, obuku novu košulju, oproste s rodbinom, uzajme od dušmana, iźedu ono malo leba i sira, tako da ne budu iznenađeni sačekušama…

  Trenutno je valjda ZVANIČNO 50-ak nerasvijetljeni h ubistava u Crnoj Gori. Odobrenje za svako kriminalno-političko ubistvo MORA da da Bog naš Milo Đukanović, pa je logično i da pitamo boga kaćemo ka građani, intelektualci, radnici, nezapošljeni, studenti, majke, ćerke, očevi i braća, znači kaćemo svi, nakon što smo opljačkani – doć nared u njegov tefter I za egzekuciju, čisto da zaokružimo flomasterom na kalendar.

  Trebalo bi prvo peticiju napravit sa slikama okolo nje svih žrtava čiju likvidaciju je napravio Đukanović, dakle nerasvijetljeni h ubistava, i da se svi koji potpišu obavežu da dođu na proteste.

  POBIŠE NAS SVE KA ZEČEVE!

 13. ‘Ajde dokazite da niste uzeli vi od Dan-a! Jeste da je sad watermark na slici, ali mutljavine ste vi, vjerovatno ste nekako dosli do nje prije nego je Dan oznacio svoj intellectual property!

  Dokazite, ako vam basta!

 14. Hahaha, evo se Pobjeda ruga svom neprijatelju.

  http://www.pobjeda.me/2011/11/17/u-lazi-su-kratke-noge/

  • Ti mene serdaru, ja tebe vojvodo.

  • A da li je “Pobjeda” kontaktirala JS da vidi o čemu se radi, ili se svi pozivaju “na neki tamo , kako rekoste gospodine Jankoviću -javni servis da se zove? Svugđe li Vi zađete gospodine Jankoviću! Kažete da su vas tmao pljuvali, predpotsvaljam da je to još jedan od tih svako malo pljuvačkih sajtova što se otvaraju, đe sve neki anonimuci koji se kriju pod nikovima liječe svoje frustracije. Ne znam odakle taj Vaš mazohizam-da ga tako nazovem da uopšte posjećujete i komentarišete na tako šporkim mjestima, portalima – kako li se već zovu”
   Izgleda da se preko ovog pljuvačkog portala počinju prepucavati i pljuvati cijenjene dnevne novine: “Pobjeda” i “Dan”. Sve se pozivajući na informacije sa JS-a!

 15. Taaako je momci!Neprijatelja njegovim oruzjem…ha,kako mi se uljepsa dan…cekajuci
  da dodje podne!

 16. Pobjeda je ‘odreagovala’ kako treba, štiteći interese javnog servisa, njima, u neznanju njihovom, bratske kuće koja štiti rezultate referenduma, i bije boj sa državnim neprijateljima.

  Pobjeda je zaista jedan ugledan list, baš kao i DAN, perjanice crnogorskog novinstva. Vijesti, za sada, mudro ćute. Može im bit…

 17. perfect stranger je napisao, 17-og studenog 2011 g. kako on “ima informacije od nekih Beograđana” koje razotkrivaju pozadinu pejanovićevog ubistva, pritom označavajući istog kao heroja.

  nakon mog komentara kojim pojasnih o kakvoj se budalaštini prvog reda radi, naš perfect stranger izlazi sa tezom o mojoj naivnosti, kojom pokušava zamaskirati sopstvenu glupost.

  neki beograđani, nepoznati javnosti, su njemu, nenaivnom i dobro obaviještenom, pojasnili zbog čega je ubijen heroj savo, ali nam to još neće reći.

  ubijen je novom metodom koja omogućava ubici da ode na desetogodišnju robiju i poslije izađe kao bogat čovjek, iako ga je mogao ubiti i iz omiljene klasične sačekuše i uveče jebavat ženu ili ljubavnicu, kao što su to svi radili u dosadašnjim staromodnim i , po perfect tupanu, prevaziđenim ubojstvima. vjerovatno je milo platio ubistvo, a možda i milova sestra ili miraš dedeić…

  da se nisi vratio sa promocije knjige ovoga božovića koji nam je otkrio da se DANSKA USTVARI ZVALA SRBIJA, do prije koju godinu, pa onako osokoljen poče opet srbomisliti (misliti po srpski) (op.a.)…eto MILOVAN nije ni znao da živi u Srbiji, do danas…

  perfect stranger ubistvo = ubiješ čoeka pred sto svjedoka i pred kamerama i onda pođeš deset godina u pržun. mašala…

  • perfect stranger says:

   Добро, изигравај ти шмекера. А кад падне овај режим, и за пар година се испостави да је верзија догађаја управо ова коју сам ја изнио, шта ћеш онда да кажеш? Знам, рећи ћеш “знао сам ја” и томе слично, и изиграваћеш опет шмекера. Ћао, немам времена за будалаштине.

 18. inače se vidim portal smilova da izbači vijest o ubistvu Terzića, pod lažnim naslovom:

  “Još se ne zna da li je Milivoje Terzić zadavljen u zatvoru”

  mada je obdukcioni nalaz to potvrdio. ali će znat kad šarić i milo reču što se treba znat, valjda?

 19. Čekaću taj dan, kad Bulatović izađe iz zatvora, star i oronuo, pa kad kupi novi mercedes od tija para što je dobio da ubije Pejanovića pred kamerama i svjedocima, da se svečano pokajem i izvinim perfect strangeru, dobro obaviještenom internet kontraobavještajcu kome su neki Beograđani rekli pravu istinu o svemu ali je on neće podijeliti sa nama. Možda ću se pridružiti i kolu srpskih sestara ili preplatiti na srpski glas Boke, u slavu bratske ljubavi i samog čina izvinjenja.

  Do tog dana, xxxxxx i te godine, get a fak aut ov hie, ju turbo folk serbian tabloid fan madefaker…

 20. SLUCAJ TERZIC -JOS JEDAN ZLOCIN BEZ KAZNE ?

  PODGORICA, 17.NOVEMBAR

  CUTANJE DRZVANIH ORGANA, NADLEZNIH INSTITUCIJA, NEVLADINIH ORGANIZACIJA KOJE SE NAVODNO BRINU ZA LJUDSKA PRAVA TE MEDIJSKE MANIPLUACIJE UKAZUJU NA NAMJERU PRIKRIVANJA ISTINE O TOME STO SE DESILO 14.NOVEMBRA U ZAVODU ZA IZVRSENJE KRIVICNIH SANKCIJA U SPUZU. Tog dana je u zatvorskoj celji pronadjen mrtav 27-godisnji pritvorenik Milivoje Terzic iz Pljevalja, uhapsen zbog prevare i uzimanja novca od majke narko dilera Darka I Duska Sarica.

  Prvobitna informacija da se radi o samoubistvu a koju je medijima plasirao funkcioner vladajuce DPS i direktor zatvora Milan Radovic , pobijena je obdukcionim nalazom doktora Miodraga Soca kojim je utvrdjeno da je Terzic ubijen-ugusen te da postoje tragovi davljenja. Panika koja je nakon toga nastala u nadleznim institucijama i pokusaj skrivanja izvjestaja o rezultatima obdukcije, pojacala je sumnje da se radi o ubistvu pritvorenika Milivoja Terzica.

  Prvi se nanovo oglasio direktor zatvora Milan Radovic pobijajuci nalaze dr. Soca i izjavom da , , iako je u pitanju ubistvo, zaposleni u ZIKS-u su radili sve po zakonu.,, Potom je nalozena jos jedna obdukcija kako bi se prvobitni nalaz dr. Soca ,,pobio,,. Dr. Dragana Cukic je, kako pisu mediji ,,izvrsila spoljasnji pregled tijela ,, na osnovu cega treba da uradi izvjestaj.,, Kako bi cijeli slucaj ,,pao u zaborav,,podrudilo se tuzilastvo najavom da ce tek ,,pocetkom naredne sedmice biti poznato da li je rijec o ubistvu ili samoubistvu.,,

  Pljevljak Milivoje Terzic(27), koji je prije tri dana nadjen mrtva u zatvorskoj celiji , sahranjen je juce u Mijakovicima –rodnom selu majke Nevenke. ,,Sahrani je osim rodbine i prijatelja , prisustvovao i veliki broj gradjana Pljevalja. Jedan od bliskih rodjaka rekao je ,,Vijestima,, da je preksinoc radjena obdukcija , odnosno da je dr. Dragana Cukic ,,pregledala tijelo i obavila fotografisanje. ,,

  On je rekao da im je nakon pregleda Cukic kazala da,,nije iskljucila mogucnost da je Terzic sam sebi oduzeo zivot,,,. Rodjak Terzica ponovio je ono sto im je u ponedjeljak vec receno u Podgorici , kada su sa Odjeljenja patologije Klinickog centra preuzeli Milivojevo tijelo. -Te noci nam je dr. Miodrag Soc rekao da je rijec o nasilnoj smrti , odnosno, da je nas Milivoje zadavljen-tvrdio je juce rodjak Terzica-pisu ,,Vijesti,,.

  Ovaj dnevnik prenosi i da je ,, Milivoje Terzic , prema rijecima upucenih u ZIKS-u, navodno bio prilicno nervozan , zbog cega mu je zatvorski ljekar propisao antidepresiv,,bensedin,,. Sagovornici ,,Vijesti,, iz policije, ispircali su ,,da je bio posebno razdrazljiv u proteklih sedam dana , jer mu se priblizavalo sudjenje.,, Navodno, Terzic je pretproslog utorka , kada ga je u pritvoru u Spuzu , posjetila majka cak i plakao kada se nakon susreta sa njom vratio u sobu,, -pisu ,,Vijesti,,.

  Da li se i ovim ,,navodno novim detaljima ,, zeli potkrijepi teza direktora zatvora Milana Radovica da je u pitanju ,,samoubistvo,,?

  Sumnju u objektivnost izvjestaja koji se ocekuje , podsticu i rezimski kadrovi nadlezni za slucaj Terzic poput zamjenika Vrhovnog drzavnog tuzioca Veljka Rutovica. Cijela porodica Rutovic je dokazano odana vlastima tako da brat Veljka Rutovica – Zeljko pokriva mjesto pomocnika ministra kulture za oblast medija a sestra Radojka Rutovic je direktorica drzavne televizije.

  Porodica direktora zatvora Milana Radovica je jos bolje rasporedjena. Supruga Milana Radovica – Miljana, zamjenica je vrhovnog državnog tužioca, a njihova kćerka Ana zamjenica osnovnog državnog tužioca u Podgorici. .

  To I takvo , porodicno tuzilastvo odlucuje o istinu u slucaju Terzic.

  Za ocekivati je da se u medjuvremenu javnosti baci neka ,,koska za zabavu,, poput price o jeziku i crkvi, te da se tema o,, zlocinu bez kazne ,,u uspravnoj Crnoj Gori, ostavi po strani. Do nekog novog ubistva .

  http://www.slobodnacrnagora.eu/drustvo/962-slucaj-terzic-jos-jedan-zlocin-bez-kazne-.html

 21. IDITE I ČITAJTE VIJESTI I PIŠITE KOMENTARE. NE MALTRETIRAJTE NAS, za koje tvrdite da smo bezumni, glupi i sl. U “Vijestima” ne možete da pišete eseje. Broj slovnih mjesta je i obožavaocima ograničen !!!!!!!!!!!!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.