Zipp: Vujanovićeva bestidna laž

goosleVeoma sam svjestan grubosti kvalifikacije, ali je i ona blaga u odnosu na ono što je sinoć u emisiji „Načisto“ izgovorio predsjednički kandidat Filip Vujanović, a odnosi se na period vladavine DPS-a 90-tih godina.

Vujanović je ponovio davno raubovanu tezu kako je DPS u vrijeme nepokolebljivog bratstva, savezništva, i saučesništva sa tadašnjim Beogradskim režimom, u stvari, samo pripremao teren za samostalnost Crne Gore, da su oni tada, u stvari, svjesno i „lukavo“ čekali pravi trenutak za to jer bi u protivnom „ bilo krvi do koljena, a Crna Gora bi postala Bosna“.

Ne pišem ovo zbog moje i starijih generacija koje veoma dobro znaju da je DPS bio ne samo vjerni i nepokolebljivi saveznik Beogradskog Nepomena i Bosanskih Srba (Karadžića, Mladića), već zbog mlađih generacija koje su režimskom propagandom, lažnim istoričarima i akademicima, potplaćenim novinarima i intelektualcima donekle ubijedili da je to bilo upravo tako.

Dakle, ponavljam: Crnogorski režim je u prvoj polovini 90-tih veoma svjesno, veoma voljno, veoma energično – beskrajno blisko sarađivao sa Beogradskim režimom: fašizovao Crnu Goru, vojno, propagandno, materijalno i politički stajao na srpsku stranu u svim ratovima koji su se vodili u okruženju. U vrijeme genocida u Srebrenici zvanična Crna Gora je bez i najmanje ograde podržavala i pomagala  Bosanske Srbe.

Pristalice suverene Crne Gore i protivnike ratova DPS je smatrao arhineprijateljima države i izdajnicima najgore vrste, sprovedeći takvu harangu nad njima da se ona može uporediti jedino sa harangom vođenom sa Hitlerovim političkim oponentima u Njemačkoj 30-tih godina.

To stanje je najbolje opisao ondašnji lider LSCG koji je svojevremeno izjavio: „Svaki napaljeni džukac na ulici me je mogao ubiti, a da za to ne odgovara“. I upravo je bilo tako.

Prosto me boli želudac od sinoćne Vujanovićeve bestidne laži, jer sam lično doživio neopisiva šikaniranja, golgotu, porodičnu dramu i ličnu traumu, upravo zbog tadašnjeg zalaganja za suverenu Crnu Goru i javni angažman protiv rata, što me je, pored ostalog, navelo da napišem ovaj kratak osvrt.

Goosle.me preporuka:

Goran Sito Rakočević o “Neovisnoj deželi Crnoj Gori”

Comments

 1. Zipe,
  svaka čast i žao mi je što morate da regujete posle svega.

  Atlas TV
  Radio Antena M
  Montena NTV
  ND Vijesti
  Dan
  Pink TV
  Pobjeda
  TV Vijesti
  RTCG1
  RTCG2
  Monitor
  Prva TV
  Radio Elmag
  Analitika Portal
  CDM Portal
  I4s Portal
  VIjesti Portal
  …..
  i mnogi drugi

  Koliko je tu novinara, koliko kamera, arhiva, para, prostorija.

  Svi imaju Amneziju iz svog ugla kako kome odgovara i ćute na razne načine, a prinuđeni su pojedini časni ljudi kojima to nije obaveza da reaguju na razne bljuvotine.

  • Dobro pobrojani masovni PROFESIONALNI mediji.

   I Komnenić je trebao reagovati jer ta toliko puta ponovljena i sjajno servirana LAŽ polako postaje istina za novije generacije.

 2. Kada bismo uzeli Vujanovićevu laž kao istinu, da su oni 13 godina javno radili za zajednicu sa Srbijom, a tajno su pripremali teren za Nezavisnu Crnu Goru, onda bih se zapitao, tj. mogao bih da sumnjam po istoj analogiji da i sada nešto pripremaju. Sada su oni ti koji brane tekovine 2006. kao što su branili tekovine 1992., kao što su branili tekovine 1945. Koje se naredne tekovine pripremaju da brane ti heroji sa Gazimestana.

  • Bez ikakve ironije,
   ne bih se začudio da poslije dosta vjerovatnog raspada Evropske unije prospu priču tipa:
   “Mi smo cijelo vrijeme vidjeli i znali da je EU neodrživa, ali smo se zbog međunarodnog pritiska kao borili da postanemo njihov član. Zato smo stalno usporavali naš put u EU, namjerno nijesmo preduzimali ništa protiv organizovanog kriminala i korupcije i tek sada kada se EU raspala, sredićemo stanje po tom pitanju i…”
   I što je najgore, da takvo obrazloženje bude opšteprihvaćeno.

 3. Sad razumijem onu “U fukare oci od splacine”. Malo je pogani kakav je Filip Vujanovic.

 4. Kad njega vidim sjetim se one price da je picka uvazeni zenski polni organ a pizda karakterna osobina.

 5. Није никаква бестидна лаж већ политички прагматизам. Познато је да ја САД разбијала Југославију, и велику и оно што је од ње остало (а посебно ово друго). Зато је данас, када смо практично нека врста њиховог протектората, популарно рећи да си од почетка био за суверену ЦГ. Иако вјерујем да се Вујановић интимно срами сепарације од властитог народа, као и сваки нормалан човјек. Према томе, лаж јесте али није бестидна. Бестидна лаж је ова театрална тврдња Славка Перовића, како је тобоже свако могао да га некажњено убије. Није ми познато да је и једном активисти ЛСЦГ, а камо ли функционеру, фалила длака са главе тих година. Иако су били баш оно што им је говорио Ђукановић а не никакви борци против рата. Уосталом, вријеме је то показало.

  Тачно је, ДПС је помагао Србе у Босни у вријеме рата, што је и природно у тим околностима. Проучавао сам и дошао до неких података, који се тичу лично Вујановића. Што се мене тиче, то им служи на част. Не сјећам се да се Зипп оглашавао по питању злочина које су муслимани из Црне Горе чинили над цивилима по Босни. Не сјећам се ни да је учешће муџахедина из арапских земаља звао агресијом Арапа на Босну, како се обично квалификује учешће добровољаца из СЦГ. Не сјећам се ни да је Алију Изетбеговића звао Непомен (шта год то значило) и тако даље…

  И да, у Сребреници није било геноцида. Хуманитарна интервенција спашавања жена, дјеце и стараца од освете за побијене цивиле у околним селима је хуманитарна интервенција а не геноцид. Макар по међународном праву.

  • Sve si u pravu Sekula:
   Eto, ja znam da su dva momka pretučena na mrtvo ime od strane policije na Cetinju zato jer ih je identifikovala kao liberale.
   Eto, mene je npr. izmaltretirao čovjek u bilijar klubu zato jer sam nosio bedž reformskih snaga. Poslije incidenta sam doznao da je to bio brat Radovana Karadžića.
   Jedan ratnik za mir, u uniformi, je uperio automat u mene ali pizda ipak nije imala muda da puca
   Nijesam pominjao Arape u Bosni, kao ni Ruse koji su takođe ratovali u Bosni, a ratovali su i jedni i drugi.
   Pošto si ti Sekula pravdoljubljiv. Predpostavljam da ti imaš rodbinu u Beograd(kao što ima većina Crnogoraca/Srba). I većina muslimana/Bošnjaka ima rodbinu u Srajevu(i ja). Dok je bila ta ljubav i veza, neraskidiva, slali su se sve vrste pomoći. Da li sam i ja imao pravo da pošaljem neku pomoć, makar humanitarnu svojima? Ili, većina ima pravo da šalje vojnu, tehničku i pomoć u ljudstvu, a ja ni hranu.
   Dalje, vikend ratnika iz Crne Gore je bilo kolko hošeš Sekula. To je istina koju znam da ćeš osporavati i znam što ćeš reći. Vikendom je dio njih malo pljačkao, malo silovao, malo…, najčešće u okolini Foče.
   A ovu tvoju tvrdnju o humanitarnoj akciji spasavanja žena, staraca i djece u Srebrenici neću komentarisati. Neću komentarisat ni tvoje dalje replike jer znam u kojem pravcu će ići, i đe će povući ostale komentatore i kompletnu priču.
   Tako bih zamolio ostale komentare da ne polemišu sa Sekulom na ovo njegovo izlaganje, koje me apsolutno nije iznenadilo.

   • Јеси ли ти било шта од онога што сам рекао демантовао? Осим ово да ти је Лука или Радосав Караџић отео штап за билијар из руке. А то је, је ли, одраз Голготе кроз коју су пролазили “Црногорски Либерали”?

    Арапа у Босни је било више хиљада, Руса на прст једне руке.

    Имао си право да шаљеш помоћ, гдје сам рекао да ниси? И материјалну, и војну и било коју другу.

    Било је викенд ратника, и кривославаца и муслимана. Првих вјероватно више, јер их и има више у Црној Гори. Писао сам ја и раније о Батку Влаховићу и сличним Баткама у Фочи. Ти ниси никад написао о клању цивила у Чајничу које су починили пљеваљски муслимани. Али то ме од тебе апсолутно није изненадило.

    javniwc

  • Sekula,

   Ne seri, časti ti.

   Jel se to tako kaže?

 6. svaka li budala ima pristup inernetu ovih dana…

  tekst na mjestu

 7. Obavezno pogledati: 08:20 – 09:20

 8. Кад је већ ријеч о “страначкој” ратоборности и јунаштву управо су Леберали физички напали предсједника друге странке. Демохришћанина Пеђу. И, тек ће избити на видјело – никаквог ГЕНОЦИДА у Сребреници није било, већ само међународне уроте са пренадуваним измишљотинама.

 9. FILIP VUJANOVIĆ

  Predstavnik Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije i dosadašnji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je “dete” sa beogradskog asfalta, rođen je 1954. godine u Beogradu.

  ADVOKAT
  – 1992. godine, proslavio se kao advokat Momira Bulatovića optuženog za klevetu od strane Novaka Kilibarde i Danila Burzana. Odbrana čovjeka koji je bio predsjednik Crne Gore u vrijeme deportacija, mučenja čelnika SDA i ratnih operacija u Dubrovniku i drugim mjestima, obezbjedila mu je ulaznicu u vrh vlasti.

  MINISTAR PRAVDE
  – 1993. godine počinje njegova politička karijera. Kao nagradu za uspješnu odbranu, Bulatović ga postavlja na mjesto Ministra pravde u Vladi Mila Đukanovića.

  – Za vrijeme njegovog ministrovanja, u pljevaljskoj Bukovici je sprovođen progon na etničkoj i vjerskoj osnovi, a 25 funkcionera Stranke demokratske akcije je uhapšeno, i podvrgnuto policijskoj torturi.

  MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA
  – U dva mandata 1996. i 1998. godine bio je Ministar unutrašnjih poslova. Taj period je obilježen procvatom kriminala, prebijanjem građana i velikim brojem nerazjašnjenih likvidacija, a Ministar i njegova policija su aktivno učestvovali u predizbornoj kampanji na strani njegove partije.

  – Poslao je interventnu jedinicu svoje policije u Plav, na utakmicu između lokalnih fudbalskih klubova iz Plava i Andrijevice. Umjesto da spriječi sukobe, policija ih raspiruje svojom neprimjerenom akcijom u kojoj je povrijeđeno više od 100 ljudi.

  – Iako je tvrdio da mu je mučno, kao čovjeku koji se rodio u Beogradu, koji je tamo studirao i radio, i koji slavi srpsku slavu, da se izjasni protiv Jugoslavije, ipak je, suprotno svojim projugoslovenskim stavovima, to učinio da bi predsjednik Vlade, Milo Đukanović, mogao da sastavi Vladu po svom opredeljenju.

  – Koristeći svoju ministarsku poziciju, u parlamentu je, javno iznoseći anonimne dojave i miješajući se u privatni i porodični život opozicionih lidera, trajno negativno uticao na kulturu političkog dijaloga u Crnoj Gori .

  PREDSJEDNIK VLADE
  – 1998. godine, izabran je za premijera, a istovremeno je obavljao i funkciju predsjednika Savjeta za privatizaciju za koji se vezuje čitav niz afera.

  – Ukidanje resora za privatizaciju i izbjegavanje konstituisanja skupštinske komisije za privatizaciju, kao važnih kontrolnih tijela, kupovina aviona od nepoznatog vlasnika i drugi potezi, dokazali su netranstparentnost u radu njegove vlade.

  – Premijer Vujanović je opravdavao potpisivanje skandaloznog ugovora o privatizaciji Kombinata aluminijuma sa švajcarskim „Glenkorom“, dok su evropski zvaničnici počeli da izražavaju zabrinutost zbog korupcije u Crnoj Gori.

  – Premijer Vujanović je podržao svog savjetnika, Vojina Lazarevića koji je, kao predsjednik skupštine akcionara EPCG potpisao ekskluzivni ugovor u uvozu električne energije sa londonskom firmom čiji je sam suvlasnik. Po tom ugovoru, cijena energije koja se uvozila iz Trebinja je bila veća nego na evropskim berzama.

  – Premijer Vujanović je zarad lične i koristi svojih saradnika, a ponovo na savjet Vojina Lazarevića, inicirao projekat izgradnje elektrane Buk Bijela, kojom bi bilo uništeno nacionalno i svjetsko prirodno blago. Tada je kanjon Tare spasen diplomatskom intervencijom međunarodnih faktora.

  PREDSJEDNIK REPUBLIKE

  – 2004. godine Filip Vujanović je postao predsjednik Crne Gore. U skladu sa njegovom novom funkcijom i sa novim interesima njegove partije, mijenja stav i konačno počinje da se zalaže za nezavisnu Crnu Goru.

  – Kao član VSO, zloupotrebio je svoja ovlašćenja i uticao na devastaciju vojne imovine, a general u penziji Blagoje Grahovac ga optužuje za ključnu ulogu u aferi COFIS.

  – I pored upozorenja Evropske komisije da je Crna Gora najslabija u oblasti sudstva kada je u pitanju dostizanje evropskih standarda, Vujanović je za predsjednicu Vrhovnog suda predlažio Vesnu Medenicu, koja je kao državni tužilac zatvarala oči pred kriminalizacijom Crne Gore i štitila interese kartela.

  – Umjesto otvaranja procesa suočavanja s prošlošću, posebno u slučaju pljevaljske Bukovice, deportacije Bošnjaka i ratnih dejstava u Dubrovniku, bio je pokrovitelj manifestacije dodjele nagrade za humanizam i mir Milu Đukanoviću i Svetozaru Maroviću.

  – Kada je razmatrano ozvaničenje novog, kontroverznog prostornog plana republike Crne Gore smatrao se nenadležnim da se izjasni, kao i kada je u pitanju rješavanje statusa Crnogorske manjine u Srbiji.

  – Reisu-l-ulema IZ u BiH, intelektualci i univerzitetski profesori, Udruženje porodica uhapšenih i deportovanih iz CG, UG Majke enklava Srebrenica i Žepa, Udruženje Žena žrtva rata, Asocijacija studenata iz CG u BiH, predsjedniku Vujanoviću su poslali pismo u kojem njegovu izjavu da su za vrijeme srpsko-crnogorske genocidne agresije na BiH «Bošnjaci iz BiH u Crnoj Gori imali drugi dom i da su primljeni otvorenog srca», nazivaju licemjernom i naprihvatljivom manipulacijom žrtvama u predizborne svrhe. Vujanpović se u toku predsjedničke kampanje u dva navrata poslužio sličnim izjavam, na taj način ignorirajući žrtve.

  – S obzorom da je «dete» sa beogradskog asfalta nismo uspjeli istražiti šta je upisao u rubriku nacionalnost na popisu 2003. S obzirom da su poznate njegove bliske veze sa Amfilohijem Radovićem, onda nam je sve jasno. Njegov stranački kolega Dragan Kujović koji je grecao u srpstvu, za vrijeme popisa nazvao je staru majku i «savjetovao» je da se piše da je Crnogorka, a ona mu je odgovorila «Boga mi sine, ja sam se tako oduvijek osjećala, ali nisam smjela od tebe da se izjasnim»! Šta li je sa Filipom, Milom, Svetom…?!

 10. dragi moj Zipp-e, i za mene van granica Montenegra je mučno pratiti komentare raznih Sekula koji se samo javljaju da konstruktivne komentare odvedu na samo njima poznat nivo. Ali kao što si rekao ignoriranje takvih je najbolji potez, jer kad g.v.o čačkaš tim veći smrad. Lijep pozdrav i drži se

  • Штета Синиша што немате интелектуалне моћи да спознате сврху мог реаговања. Зипп је написао памфлет, препун лажи, полуистина и заблуда. Исправка нетачних навода је ништа друго до конструктивност. Када човјек често понавља лаж, временом почиње да живи у њој. А то оставља несагледиве последице по ментално здравље. Ако мени не вјерујете, погледајте у картон који вам је дао доктор.

 11. okreni konacno plocu says:

  sad cu ja na sebe drvlje i kamenje…sinocnom izjavom filip nije tvrdio da je dps od pocetka bio na kursu stvaranja samostalne drzave…tvrdio je da su bili nevoljni saucesnik u koaliciji sa milosevicem…tvrdio je i nesto potpuno drugo a to je, da su pocetkom 90tih probali da vode nezavisnu politiku od beograda odnosno da su tada istakli kao svoju politiku put u nezavisnost crnogorske drzave da bi doslo do karambola , odnosno krvavog gradjanskog rata…to je vrlo logicno i moguce istinito…koju su javnu politiku vodili zna se, a koju tajnu to dps ostavlja na kreativno donosenje zakljucka svojim potencijalnim glasacima kao i oponentima…ako sam nesto propustio, samo izvolite…

  • tramontanjano says:

   sjedi jedan
   Mikaš:
   „Na Kosovu je napadnuta Jugoslavija. Kosovo je bedem srpskog i crnogorskog naroda koje ne može pasti dok je nas i pokoljenja naših potomaka. Nebrojeno puta smo rekli: Kosovo se mora braniti svim sredstvima”.
   “Zajednički imenitelj partija koje okuplja Savez reformskih snaga je srbofobija i antikomunizam”

   Što se tiče straha od Srbije, time pokušava politički manipulisati jedan broj ljudi, nasljednika ustašoidne politike Sekule Drljevića i Savića Markovića Štedimlije, politike razbratništva sa srpskim narodom. U svojoj zaslijepljenosti mržnjom, oni izmišljaju etnogenetske teorije o tome da smo iz Male Azije, pričaju kako je naše pismo latinično a vjera nam katolička… I to sve s namjerom da dokažu našu autohtonost i posebnost u odnosu na Srbe”.
   .

  • Nijesmo gledali isti intervju, očigledno.
   Ovo je bilo u emisiji “Načisto” – Petra Komnenića!
   A u toj emisiji što si ti gledao, ako je DPS bio nevoljni sradnik Nepomena, onda imaju nominacije za oskara u svim kategorijama, plus Zlatni globus, Palmu, Venecijanskog lava, Kansku nagradu… kako li se zovu sve te filmske nagrade. Jer im je gluma i igra bila perfektna. Da im mentor što ne bi posumnjao oni su kao nevoljni saučesnici: vodili rat za mir, protjerivali, šikanirali, deportovali, hapsili, u svojim medijima širili najgoru fašističku mržnju…
   Možda da ih pošaljemo u Holivud, zaradit će milijarde? To bi nam bio jedini spas od predstojećeg sigirnog bankrota.

   • okreni konacno plocu says:

    zipp, gledali smo istu emisiju sinoc…filip ocigledno spinuje javnost tim izjavama…ali je prosto nevjerevatna ta tvoja i slicnih tebi potreba da se ode korak preko onoga sto je receno i da se nesto procita izmedju redova…filipova interpretacija nije namijenjena opoziciji vec glasacima dps-a…oni na taj nacin izvlace politicku korist iz cinjenice da u cg nije doslo do gradjanskog rata…

  • okreni konacno plocu says:

   ne treba meni tramontonjano, da objasnjavas politiku dps sa pocetka 90tih…ocigledno nisi shvatio to sto sam napisao…

 12. Mirjana Kuljak says:

  Zipp, svako dobro!
  Mirjana Kuljak

 13. Evo dogledah to ćuveno, istorijsko, sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Loši oboje, da lošiji ne mogu biti. Lekić, neka mi oprosti, ali bi ovakak-kakv sam, polubrazovan i polupismen, bolje parirao Vujanoviću nego što je on to večeras uradio. Sve mi je ličilo mi na onaj saziv LCCG 1994/1995 kada se pokazalo da su sva njihova politička previđanja i razvoj događaja bili tačni, a Narodna stranka je u parlamentu dominirala superiornim izlaganjima njihovih poslanika, iako im su im političke projekcije doživljavale potpuni krah.

  • okreni konacno plocu says:

   zipp, opet spinujes…jedan od dvojice kandidata je bio mnogo bolji…ili ovaj drugi mnogo losiji…

   • OKP, nadam se da ne misliš da je Fijip dobio duel? I da, na Živoj istini smo saznali i kako je to bio Miloševićev ambasador… :)

   • okreni konacno plocu says:

    neon, ne mislim da je moje misljenje bitno za ukupan utisak…gledao sam samo prvih 20 minuta i prebacio program…nadam se da ti je time jasno sto mislim o nastupu i naseg i njihovog kandidata…

   • okreni konacno plocu says:

    ovo nasi i njihovi se salim…obojica su nasi….

   • OKP, Filip nije moj i opozicija nije moja. Lekić nije moj kandidat ali jeste moj čovjek.

   • okreni konacno plocu says:

    neon, oko dobijanja duela…bio je to duel macke i misa ali ne tom i dzerija…lekica prosrpska opozicija godinama najavljuje kao svog pravog kandidata koji moze da ugrozi politicku premoc vladajuce koalicije…zato je dobro da se to konacno desilo, taj vecerasnji duel i da i to bude jos jedno iskustvo u trazenju nekog naseg drzavnog puta…da se san pretvori u stvarnost ili rasprsi…laksi put je bio da se ta himna malo navjezba…manje boli…

   • OKP, ko o čemu, ti o vježbanju himne…
    Hrvati su u Kraljevini morali da u vojsci nose šajkaču. Poznato je kako su vratili za to nabijanje kompleksa. Istorijski procesi se ubrzavaju. Hvati su čekali dvije decenije svoju šansu da vrate “dug”. Oni kojima ti namećeš vježbanje himne će manje. U vremenima sveopšteg ekonomskog kolapsa koji je pred nama to je i neminovnost.
    Bojim se da će ta svijest o “vježbanju himne” da se obije upravo domobranima koji na njoj insisitraju. Uvijek se obije o glavu onima koji utjeruju patriotizam i “legalizam”.
    Lekić je u tom smislu bila sredina na kojoj je trebalo da se svi nađu. Bez obzira na ogavan bekgraund DF-a.
    Meni ni iz džepa ni u džep. Moji su nevini stradali i 1918. i 1945.
    Pozdrav.

  • Neon,
   potpuno saglasan u dijelu o ekonomskom kolapsu koji je neminovan i koji slijedi. Tada će na vidjelo isplivati sav “patriotizam” “patriota” koji nas “patriotski” vode 20 i kusur godina: divomplent Luštica, divomplent Kraljičina plaža, resors-spa, aerodorom Berane, arapi i Ulcinj, menadžment i menadžeri, američki izaslanici koj su spasili KAP, Erdogan… O tome predsjednički kandidati skoro da uopšte nijesu pričali(ekonomiji i njenom potpunom kolapsu), pogotovu Lekić, kome je pored korupcije i kriminala to trebalo biti udarna tema. A kada na jesen velika većina ne bude imala da plati račun za struju i budu u mraku(i sada je takvih pozamašan broj), kada ne bude mogućnosti da mnogi opreme djecu za školu, ogrijev, kakvu-takvu zimnicu, onda ćemo viđet kome će padati na pamet da priča o himni, jeziku, crkvi, NATO, “patriotizmu” na njihov način, i sličnim glupostima. Ili možda hoće, jer takav smo jeben narod!

  • MEMORI -Zipu ! says:

   Zip kaze i NE POCRVENJE:

   E ,moj dobri ZIPE zari i ti “sine” ! ?

   ………….DEPORTACIJE: Miodra Lekic kao ministar inostranih poslova jos
   1994.upozorava Djikanovica:

   ….”Kao sto sam istakao na prosloj sjednici vlade,hapsenje bosanskih muslimana sa prostora Crne Gore i njihovo izrucivanje organima Republike Srpske, je , u najmanju , ruku, moralno, politicki i pravno problematicno….”

   • MEMORI -Zipu ! says:

    Evo izostavih sto Zip kaze , :
    ………Loši oboje, da lošiji ne mogu biti….”

    To kad ti kazes ima TEZINU!

 14. Odgledao sam prvi dio TV duela, najvise da osacujem Lekicev profil, i prilicno sam razocaran (ne vjerujem da se ista promijenilo u nastupima u nastavku emisije). Nisam nista ocekivao od covjeka (jer je covjek sistema, u smislu politickog profila), ni sad to ne ocekujem, ali na neki nacin saosjecam sa njim, pa se nadam da ovaj moj komentar nece biti pogresno protumacen.

  Naime, i onakav bezlican i metiljav Filip Vujanovic, koga ne morate slusati jer bifla parole za penzionere & neznavene, bio je bolji i sigurniji u nastupima od Lekica.
  Lekicev nastup licio je vise na ucesce na naucnom simpozijumu. Ne znam je li svjestan toga, ali u areni u kojoj se angazovao, pravila su drugacija.
  Potreban je agresivni pitching ideja, kompresovanje sto vise informacija u dozvoljena 3 minuta, a ne bavljenje trivijalnostima i likom Filipa Nejakog. I to dok vrijeme curi.
  Opet kazem, nista nisam ocekivao od covjeka sistema, pa se ni ne cudim sto nije bio u stanju da osudi sam sistem, njegove institucije, legalisticke budalastine.
  Ali da pricu o korupciji i organizovanom kriminalu svede na glupavu aferu Snimak, kakvih je bilo milion i bice ih jos milion, to je tracenje vremena, njegovo i gradjana. Jednu takvu temu protraciti, to je kriminal.
  Da dozvoli da ga Fijip Nejaki uvede u retoricki prostor tumacenja zakona, u kom se kao advokat dobro snalazi, i da se bavi stvarima koje obican puk ne interesuju (pritom akademskim rjecnikom koji gradjanstvo moze da impresionira, ali je impotentan i tom gradjanstvu nije blizak), to je glupost.
  Da cuva protivnika i njegove sefove, ostaje fin i ne mencuje druzinu oko njih, neshvatljivo je.
  Da na kraju ne ponudi vise od praznih fraza, dakle nista vise od Fijipa, katastrofalno je.

  Trebalo bi biti mnogo agresivniji i konkretniji u nastupu. Ako Lekic misli da to moze diplomatskim rjecnikom i akademskim stavom, u zabludi je. Bolje da pise naucne radove. Bavi se onim sto mu lezi ili mijenja nastup.

  I naravno, ako je pametan, izadje iz sistema i njime ogranicenog diskursa. Onda ce mozda moci da kaze kako je ustavni sud mrtav, kako je vrhovni tuzilac marioneta i kako su institucije sistema zarobljene. Kako pola predstavnika sistema treba da bude u zatvoru. I identifikuje slicne, sustinski vazne stvari, umjesto preganjanja oko prezumpcije nevinosti DPS aparatcika sa nekakvog tamo audio snimka.

  • Vladimire, vjerovatno si u pravu. Lekić jeste profesorski tip, nije za ovo podneblje i ove prevarante. Možda je naivan, mada je majstor diplomatije i ja mislim da je to dokazao uvaljujući Fijipa na prefinjen način u novo konfrontiranje sa SDP-om. Ako se od svih očekuje kompromis, onda je Lekić ta sredina na kojoj treba da se nađemo. Druga je stvar da li treba izaći na izbore. Problem izvođenja glasača na klanicu bez odgovornosti je i dalje tu. Žao mi je što Lekić nije pozvao na bojkot. Meni su jači argumenti koje nudi Perfekt i ekipa ali…
   Nadam se da će se, bez obzira na ishod izbora, DF raspasti a SNP i PCG marginalizovati, jer je to preduslov za formiranje ozbiljne opozicije.
   Inače, žao mi je što su luzeri vodili Lekićevu kampanju. U ozbiljnim partijama to ne ide ovako. Zipp je vjerovatno u pravu kada kaže da bi on bolje razbio Fijipa. Vjerovatno većina nas to isto misli.

  • Vlado,
   tvoja analiza duela je skoro identična mojem utisku, stim da ga ni ja nijesam odgledao “iz cuga”, i cijelog, već na preskoke zbog nekih porodičnih obaveza.
   Svesti priču o korupciji i kriminalu – u kojoj Crna Gora bukvalno grca, na aferu “Snimak” je autogol po meni. Priča o “snimku” u debati je trebala biti iskorišćena kao pokazatelj neregularnosti izbora i stoga neravnopravnoj “trci”, kada se već “opozicija” nije odlučila na bojkot. A Vujanovićeva priča kako će to “istražiti institucije sistema” je bila centaršut da se argumentovano i dosadašnjim primjerima iz drugih neprocesuiranih afera pokaže da te instistucije uopšte ne postoje, da ih nema, da su mrtvo slovo na papiru i produženi krak vlasti, odnosno upravo tog organizovanog kriminala.
   Ja puno stvari ne znam, imam neke svoje predstave koje nekad nijesu tačne, ili bar ne u potpunosti. Tako sam mislio da je Kolumbija država koja je možda slična Crnoj Gori: da su tamo sve institucije sistema bile u rukama kartela i da je zato Kolumbija sinonim mafijaške države. Upravo gledam neku seriju(serije inače ne gledam) o Pablu Eskobaru. Kada sam vidio da je u toj Kolumbiji, o kojoj sam imao takvu predstavu, bilo puno sudija, tužioca,novinara, policijskih rukovodilaca koji su bili pravi profesionalci, koji su listom ubijani od strane mafije, a opet dolazili drugi koji su nastavljali tu borbu – zaprepastio sam se. Kod nas, kako ja vidim, osim Slavoljuba Šćekića, donekle Duška Jovanovića, i možda par njih-meni nepoznatih, sve ostale “institucije sistema” su zaštitnici i produžena ruka organizovanog kriminala.

  • Vlado, Zipp, ja se ne slažem sa vašim stavom, jer Lekić je kandidat za predsjednika države, ne premijera, te nema potrebe da bude agresivan u nastupima i dobar “menadžer”.

   Treba da bude smiren, pomiritelj, elegantan, iskren, visokih moralnih načela. Politikanstvo, demagogija i pragmatizam bilo koje vrste su prave karakteristike prvog čovjeka Vlade, a ne za predsjednika.

   I primjedbe da je spor, da je star, to tek stoji na mjestu samo u Crnoj Gori.
   Koliko godina ima predsjednik Italije? Skoro 90.

   A to što nema šanse protiv Fijipa, to je da se mi postidimo, samo nižemo padove vrijednosti. Afera snimak uopšte nije glupava niti autogol, samo zamislite ili pročitajte što se dešava zbog sličnih stvari u modernim zemljama. To su konkretni podaci, materijalni dokazi, to se mora istjerati na čistinu kad tad. Ako je trebalo da se ponavlja i da udara po Vesku, Branu, Acu i inima, to bi tek bilo lupanje u prazno, jer te zmije svoje tragove kriju vješto.

   • tramontanjano says:

    Brko, saglasan sa tvojim stavom, sa velikom primjedbom, da je jako, jako zajebato učestvovati na njihovim izborima, jer im se tako daje legitimitet.
    Poslije pobjede Vujanovića, Lekićevi neće imati kredita da kažu kako su pokradeni.
    Poslije pobjede Lekića, iako varijanta za koju sam na koncu, ali odjednom ćemo imati situaciju kako će DPS reći da je eto u demokratskoj trci pobijedio kandidat opozicije, a strani faktor onda tek neće imati sluha za palamuđenje kako ne valja sistem.
    Eto na brzinu moje mišljenje, koje bi valjalo malo razraditi, a trenutno nemam kad, moram đecu vodit na trening, da zajedno razbistrimo glave.

   • To nije sporno. Ja bih bio najradiji da je Lekić povukao kandidaturu i da ostavi onog blenta da se sam smijulji s bilborda…

   • Brko,
    ja znam koje su ingerncije predsjednika-skoro da ih nema. Ali, valjda predsjednik države ima pravo(i kandidat), i obavezu da ukaže na pogubno ekonomsko stanje? Ili će i “Lekić predsjednik” da šuti po tom pitanju kao dobri i pošteni Vujanović, jer su vlada&premijer zaduženi za to.
    Avala, Zavala, Keljemendi, Šarić, Kalić, nerasvijetljeno ubistvo Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića, Vojičića(za koga svi manje više znaju ko stoji iza ubistva), fabriika duvana pod patronatom direktora Uprave policije a vjerovatno i ministra pravde…,nijedna pravosudna presuda za ratni zločin… su teme organizovanog krimminala i korupcije, nepostojanja sudstva, tužilaštva i policije. Afera snimak je to takođe, ali bih ja prije svega koristio kao dokaz neregularnih izbora: svih prošlih i ovih koji se sjutra održavaju. Ako se afera “Snimak” koristi kao glavni(i jedini!) dokaz navedenog, e loše brate.
    Nijedan konkretan odgovor ni Vujanovića, ni Lekića – loše.
    Vujanović mora da priča sa kilometar uvoda jer je(iako pošten!) uprljan do daske, i u svakoj pravnoj državi i on bi se našao na optuženičkoj klupi bar za par stvari. Lekić ne mora.
    Primjer: NATO
    Zalažem se da se to pitanje riješi na referendumu. Kao predsjednik države ću zauzeti neutralan stav: imam svoje razloge i za i protiv, neki sami građani odluče o tome.
    Srebrenica:
    Vi ste bili saveznik Bosankih Srba tada i problem Srebrenice je vaš problem. Ako želite da kažem da je genocid, evo kažem da jeste, ali ste Vi i vaša politika su sudionici tog genocida. Zato se vi plašite lustracije i bježite od nje kao đavo od krsta, dok je jedno od osnovnih programskih oprjedeljenja onih koji su mi dali podršku lustracija.
    Da ne nabrajam dalje: kratko, jasno i efektno.

 15. zaokruzite broj 2, jer iza tog broja stoji COVJEK, dok iza broja 1 stoji mafija i lazovi.

 16. Kad vec pominjete Srebrenicu! Video tj reportazu je odradio musliman!!

 17. Island je otok s 320 000 stanovnika i 100 000 km2, te kao takva najnenaseljenija europska zemlja (ako se izuzmu mikro-državice). 15 godina ekonomskog rasta su napravili od Islanda jednu od najbogatijih zemalja na svijetu. No, neoliberalni koncept, koji je primijenjen i u Islandu, ubrzo je ispostavio svoj račun. 2003. godine su privatizirane sve banke u zemlji. Od tog trenutka one su činile sve kako bi privukle strane investitore, primjenjujući tehniku on-line računa. Time su smanjili troškove poslovanja i uspjeli nametnuti visoke kamatne stope, od kojih su profitirali. IceSave, je bila jedna od takvih on-line banaka, u koju su mnogi stranci, ponajprije Englezi i Nizozemci, uložili svoje ušteđevine.
  Došlo se u situaciju da su s jedne strane rasla strana ulaganja, a s druge rastao vanjski dug privatnih banaka. On je 2003. bio ravan 200% ukupnog BDP-a. Četiri godine poslije, 2007., dug je narastao na 900% BDP-a. Konačni udarac Islandu je zadala svjetska kriza na tržištu kapitala, 2008. Tri najveće banke u zemlji, Landsbanki, Kaupthing i Glitnir, propale su i nacionalizirane. Devalvacija krune u odnosu na euro, u iznosu 85%, još je više uvećala vanjski dug. Krajem 2008. Island je proglasio bankrot.
  Premijer Geir Haarde je zatražio pomoć MMF-a, koji je Islandu odobrio pomoć u iznosu 2 milijarde i 100 miliona dolara, kojoj treba dodati i 2,5 mlrd $ pomoći zemalja sa sjevera Europe. Međutin, nezadovoljsto među stanovništvom je nezaustavljivo raslo.
  U siječnju 2009., prosvjedi ispred parlamenta su doveli do pada vlade. U međuvremenu su svjetski financijski moćnici tražili od Islanda da nametne drastične mjere štednje. MMF i EU su predlagali Islandu da preuzmu dugove banaka, te da se obveže kako će Islanđani vratiti cjelokupan iznos. Govorili su „kako je to jedini način na koji se mogu zadovoljiti kreditori, posebice Nizozemska i Velika Britanija“ i vlasti Islanda su popustile pred njihovim zahtjevima.
  Nova vlada, koja je izabrana na prijevremenim izborima u travnju 2009., iako je bila ‘ljevičarska’ i deklarativno ‘osuđivala’ neoliberalne mjere, odmah je popustila pred zahtjevima međunarodnih institucija. Dogovoreno je kako će Island platiti 3,5 milijardi eura u 15 godina, s kamatnom stopom od 5,5% godišnje.
  Prema tom izračunu, svaki stanovnik Islanda morao je izdvajati 100 eura mjesečno slijedećih 15 godina, kako bi se vratio dug. Dakle, 18 000 € po glavi stanovnika, kako bi se pokrio dug koji su uzrokovale privatne banke.
  Početak pobune i pritisak međunarodne zajednice
  Einars Már Gudmundsson, islandska spisateljica, izjavila je nedavno da ‘kada je došlo do kraha, profit banaka je bio privatiziran, a gubitak nacionaliziran’. To je za stanovnike Islanda bilo previše i tu se sve prelomilo.
  Nisu pristali da dug postane dug cijelog jednog naroda, u ime čega bi se trebalo žrtvovati i da građani plaćaju greške koje su počinili bankari špekulirajući tuđim novcem. Međutim, došlo je i do bitnog preokreta; institucije su stale na stranu onih koje su predstavljali u parlamentu.
  Čelni čovjek zemlje, islandski predsjednik Ólafur Ragnar Grímsson, odbio je potpisati zakon kojim bi se dug preusmjerio na teret stanovništva i na zahtjev Islanđana raspisao referendum, na kojem su se Islanđani trebali izjasniti: ‘Da li se slažu s prijedlogom da Island preuzme obvezu plaćanja dugova privatnih banaka?’.
  http://sucurac.com/uncategorized/tiha-revolucija-u-reykjaviku-pobjeda-islanda-protiv-svjetske-financijske-elite/

  Deutsche Welle je objavio intervju s islandskim predsjednikom Olafurom Grimssonom koji je tijekom Foruma u Davosu vodio novinar Andreas Beker.
  DW: Prije nekoliko godina je Island imao velikih gospodarskih problema. Sada je zemlji mnogo bolje. Kako je došlo do te promjene?
  Olafur Grimsson: Dva su glavna razloga što sada imamo rastuće gospodarstvo i relativno nisku nezaposlenost. Prvo, rano smo primijetili da nije riječ samo o financijskoj ili gospodarskoj krizi. To je bila i duboka politička, socijalna kriza, pa čak i kriza sudstva. Zato smo u svim tim područjima proveli reforme. Htjeli smo više pravde i promjenu mehanizama odlučivanja. I drugo, nismo se pridržavali tradicionalnih recepata za suočavanje s gospodarskom krizom.
  DW: Vi, na primjer, niste spasili banke.
  Olafur Grimsson: Točno, dopustili smo da banke propadnu. Često sam se pitao zašto se ponašamo tako kao da su banke sveta mjesta modernoga gospodarstva? Po čemu se banke razlikuju od firmi iz drugih djelatnosti? To su privatne firme – ako prave velike greške, moraju i bankrotirati. U suprotnom se bankama signalizira da mogu poslovati s velikim rizicima – ako imaju uspjeha, nagrađuju se kraljevski, ako nemaju uspjeha, porezni obveznici plaćaju račun. Osim toga, uveli smo i kontrole za transakciju kapitala, a s obzirom na to da smo htjeli zaštititi naš socijalni sustav, nismo uveli niz mjera, na koje su se sada obavezale pojedine zemlje u Europi.

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/islandski-predsjednik-banke-se-ne-razlikuju-od-drugih-firmi-treba-dopustiti-da-bankrotiraju/660554.aspx

 18. Пих, нисам успио да спамујем тему. Тема је отишла у корисном смјеру а не онамо гдје сам покушао да је скренем, по налогу ко зна чијем. Наиме, коментарише се предизборни дуел Вујановић-Лекић. Молио бих све коментаторе да се не упуштају у расправу са ОКП и Неоном који такође покушавају спамовати тему већ се задржимо на суштини. А суштина је коментарисање предизборног дуела Филип-Лекић.

  Неоне, понављаш да је по теби Лекић мјера компромиса. Каквог компромиса, по ком питању и са ким? Ко су субјекти евентуалног компромиса? Шта је смисао таквог компромиса?

  • okreni konacno plocu says:

   vazi li predizborna sutnja i na ovom portalu?…ako cemo da caskamo na zadatu temu neka administrator zatvori ulaz neprijavljenima dok traje sutnja…

  • Sekula, “smisao mog kompromisa” je dokazivanje da krug ljudi kojem pripadaju OKP, Lado Tajović i Milovan Janković uopšte nisu spremni na kompromis sa bar trećinom građana Crne Gore. Kada dokažem to, onda ću preći na drugu fazu dokazivanja.
   Nije istina da spinujem, ja znam da oni nisu sposobni da utule u sebi jednu averziju i želim da ih obasjam tako da više ne bude dileme o kakvoj se “prašini” radi.

   • okreni konacno plocu says:

    neon, nestrpljiv sam da dokazes moj nedostatak smisla na kompromis…

   • Pošto sam optužen za spamovanje, postovaću samo ovaj komentar:
    Prvo si bojkotaše ubjeđivao na besmislenost bojkota, potom si pozivao na podršku Bojoviću obrazlažući to korisnim za opozicionu stvar da bi na kraju saopštio da nećeš izaći na izbore jer ti je zibor između dva “pinka”.
    Slično je reagovao i Lado, ali u jednom dužem periodu. Kada sam prije dvije godine pomenuo kao opciju Lekića (i Filipa Kovačevića i Miru Kuljak), izvrgivao je ruglu takvu “ponudu”. Potom je izvrgivao ruglu bojkotaše (Perfekta i Zippa) jer su obasjali suštinu problema.
    Tu će se ngdje naći i Milovan, mada je njegovo reagovanje bilo naivnije, pa vjerujem da je bio iskreniji od vas.
    Zašto ja nisam direktnije podržao Perfektovu i Zippovu grupu – zato što sam subjektivan prema Lekiću iz sasvim privatnih razloga, pa sam želio da skrenem pažnju da je riječ o izvanrednom čovjeku u lošem političkom društvu. Kad kažem lošem, ne mislim na momke poput Malovića koje veoma cijenim.
    Ne mogu da pretpostavljam iz kojih pobuda radite sve ovo, ali to je karta animoziteta na koju igra Đukanović, to je vazduh od kojeg živi Krivkapićeva banda. to je gorivo na kojem se vozi Druga familija.

    Zavšravam sa spamovanjem.

   • okreni konacno plocu says:

    neon, kako objasnjavas cinjenicu da smo milovan, lado i ja blize izlasku na izbore i glasanju za lekica od vas koji lekica plasljivo pominjete a zagovarate besmisleni bojkot, jer i poslije bojkota treba izaci na izbore i pobijediti…od onog trenutka kada je lekic prihvatio izazov da se pojavi kao protivkandidat na predsjednickim izborima ovaj portal , koji slovi da je opozicioni, je morao sav svoj kapacitet da pokrene u kampanju za pobjedu svog opozicionog kandidata…to ja tako vidim…bojovic je sinoc mogao da ostavi najbolji utisak jer je kao advokat i politicar u sjenci mogao da vujanovica postavi tamo gdje mu je mjesto..vjerovatno bi ispao u prvom krugu ali bi ucinio da procenat izlaska bude veci za neki procenat i povecao sanse da se odrzi i drugi krug…u drugom krugu bi glasaci koji su u prvom krugu glasali bojovica bili mnogo blizi odluci da glasaju lekica…posebno ako je prvi krug protekao u korektnom odnosu opozicionih kandidata…posto ovako logicne i jednostavne stvari moram objasnjavati ekspertima iz opozicije , to mi je razlog vise da treba da sacekam neke druge opozicionare kojima bih dao svoj glas…do tada…to be continued…

 19. Ljudi ne SHVATAJU, da je zaludu imati dobar PREDAJNIK, ako imate lose PRIJEMNIKE, koji pola shvate pola sarcu daju, zaludu je LEKIC OSTROUMAN, kad imamo ZATUPLJENE “GRADJANE”:

  Ko je narusio HARMONIJU ZIPPOVSKO&NEONSKO&SUKULOVSKU, taj ce biti objesen za mOOda, na MUGIJEV TRG,
  a LADO CE BITI SUDIJA VRHOVNOGA SUDA,
  A KRVCU CE BITI OTKINUTA I Q.RAC I MOODA.
  Ipak se DESAVAJU CUDA,
  nije za sve kriv Darko,
  jebem ti sunce ZARKO,
  sto se cinji po MJESECINI,
  kada Mujo , KUJE konja po mjesecu,
  Mujo kuje , a SELULE KUNE.

  • Gospodine Jankoviću,
   nikakve harmonije nema i nije bilo između mene, Neona i Sekule. Da budem precizan: Sa Neonom dijelim neke stavove, neke ne. Znamo se dobro “pokačiti”, ali on zna đe sam – ja znam đe je on. Dakle, nikakva harmonija: ponekad oštra polemika, ali i uvažavanje i poštovanje tuđeg stava.
   Ja i Sekula nemamo skoro nijedan zajednički stav. Meni na moju sreću, njemu na njegovu. Opet, potpuno mi je jasno, ili bar skoro potpuno, koji su njegovi pogledi. Drži se tih pogleda meni potpuno neprihvatljivih, ali se drži.
   Vi ste gospodine Jankoviću: na jedno mjesto jedan, na drugo drugi, na treće treći…, treba vas pohvatat. Vi ste jedno vrijeme bili uz Medojevića kao da vam je iz kuće, a nijesu vam smetale najteže podmetačine na njegov račun od strane omiljenog novinara i nikada ne stadoste u njegovu odbranu. Pa ste uz neki PVP, pa uz pozitivnu. Ranko Krivokapić vam je vljda stub države(ne hvatajte me za riječ, možda ste to drugačije formulisali), a i Đukanović je ponekad veoma dobar. Dobri su istovremeno Miodrag Perović i Darko Šuković, i Monitor i Antena M. Tarzan Milošević je oduševljen sa vama i vi sa njim. I Lukšić je dobar. Lekićem ste razgovarali na feribrot-i on je super. Nijeste nacionalista a u raspravi samnom bi ste me indirektno osunetili(valjda ponovo), i inderektno mi spočitavate Sandžak.
   Uh, da ne nabrajam. Ja gospodine Jankoviću kod vas ne znam za što ste, kod ovih navedenih znam.

 20. Ljude Milovane boli pimpek za sve, prodaju se kilo brašna i gledaju da u svemu nađu svoj interes, i ako se može poć na taj Dubrovnik, valjalo bi

 21. Шта ти значи ОКП ово питање у вези предизборне шутње? Шта покушаваш са једним оваквим питањем? Провидан је твој покушај да спамујеш ову тему и скренеш је са главне расправе. Врати се онима који су те послали из ДБ-а да спинујеш и реци им да нећемо скретати са главне теме. Ја нећу одговарати на твој коментар а позивам и остале коментаторе да то не раде. Да не разводњавамо ову, за сад веома квалитетну, расправу о главној теми.

  Љаље, полухерцеговче из Брскута, ја никад нисам био у хармонији са лажовима, глупацима и назијонаљистима.

  • okreni konacno plocu says:

   sekula, samo izvoli na glavnu raspravu…samo ne zelim biti taj koji ce da remeti pravila rada ovog portala…nema potrebe za niskim udarcima…

   • Није случајно да си се баш у овом моменту сјетио да причаш о “правилима рада портала”. И то баш на овој теми, са оваквом расправом. Да ствар буде провиднија, то радиш само дан прије избора пресудних по наш опстанак. Очигледно је да иза свега тога стоји крвава и прљава рука Удбе.

    Замолио бих још једном све коментаторе да не расправљају са ОКП. Видите да му је циљ да почнемо расправу о процедуралним питањима и да се удаљимо од сржи проблема – избора између Филипа и Лекића. Ни ја нећу одговарати на његове коментаре, и даље ћу га упорно игнорисати.

   • okreni konacno plocu says:

    jos jedan dan zivota?!…pa to je onaj meksicki film sa poznatom muzickom temom…mama huanita…zasto patetika sekula?…

   • Још један позив свим коментаторима да игноришу ОКП и не одговарају на његове коментаре. Погледајте само како нас жели одвући на расправу о филмовима. И то свега дан уочи најважнијих избора у историји, избора од којих зависи наш биолошки опстанак на овом простору.

    Миловане, држите се теме, немојте и ви да спамујете. Није тема расправе компромис, зна се шта је тема. Ко зна ко вас плаћа за ово што радите.

   • okreni konacno plocu says:

    sekula, ti si agitovao za filipa…ja protiv bojkota…za lekica niko…kad pocinje glavna rasprava, da skoknem u pauzi na rakijicu?…

 22. Nema te IDEOLOGIJE, VJERE ILI NACIJE, ako je DOGMATSKA,
  sa kojom zelim TRULI KOMPROMIS,
  moje je da takvima zabijam prst u oko, dok ne PROGLEDAJU,
  po da pocnem od CRNOGORSKIH, nazijonalista, ortodoksnih zaneseljena i komunista, pa ceraj dalje.

 23. Vise se vi volite, sa Sekulomi Neonom, i slazete u STAVIMA,
  nego ja sa “MOJIM” MILJENICIMA koje si ti nabrojio sa IMENIMA,
  ti mene KITIS KAO JELKU SA LJUDIMA,
  a ja uzvracem sa NEONOM na lijevu granu i Sekulom na desnu-extremnu,
  da vidis kako boli, kad LJUDE KITIS SA DRUGIM LJUDIMA.

  Ja nijesam ko ostali,
  ja sam nesto specijalno,
  mene samo para fali,
  da ja budem socijalno,
  da kupujem gladnom hljeba,
  i proklinjem HEDONISTE,
  BOG ih jeba.

 24. Pitanje za OKP: Kakav je trenutno uticaj vlage na pubertet kišne gliste? To mi je mnogo htinije od Ljekica, Filjipa i Sekulje. Pomaži pravim odgovorom ako si drug, a mogu i svi ostali koji znaju odgovor.

 25. Mogu se pohvalit, da sam davno predlozio Gospodina Lekica,
  kao LICNOST KOJA SPAJA na CdM-pdf buducnost CG,
  ko ima vremena moze to potrazit, ne sjecam se tog topika,
  ali je period predhodnih predsjednickih izbora.

  • A agitovali ste za Bojovića no ovim izborima! Valjda da budete po ukusu Šukovića?
   Kako se ono kaže “o tempora, o mores” ili tako nekako :))

  • I da dodam, i završim sa vama na ovoj temi.
   Za razliku od vas ja nikada nijesam nešto obožavao Lekića, ima stvari koje mi se ne sviđaju kod njega – koje nijesam iznosio(i neću) u ovoj kampanji, ali eto, iako se zalažem za bojkot, iako neću izaći na izbore, pokušao sam makar da mu ne odmognem, tj. da na neki indirektan način pomognem onoliko koliko umijem.
   A da izlazim na izbore, bez dvoumljenja bih mu dao glas.
   Vi kažete da ste negdje davno predložili Lekića kao faktor pomirenja onda kada se on nije kandidovao, a sada, kada se kandidovao, podržali ste Bojovića koji sigurno nije mogao biti faktor pomirenja.
   E pa snađi se ti tu majčin sine.

   • okreni konacno plocu says:

    zipp, moram da odam priznanje za nevjerovatnu ekvilibristiku…ne izlazis na izbore ali kad bi izasao glasao bi lekica…svaka cast ali koja je poenta?…ne razumijem gdje je goal?!…bojkot je valjda stvar dostojanstva jel tako?…ubi nas to dostojanstvo prslih gaca…

  • Ne mogu da izdržim, još jedan spam:

   Jankoviću, nađi taj topik a ja ću na osnovu datuma da ti dokažem da si to uradio nakon što je Medojević rekao da neće da povuče kandidaturu “jer je kasno”. Ovo, umjesto odgovora na tvoje plašenje ljudi sa mnom :)

   Lekić je, kao što nas je UDBA obavijestila preko stranica Pobjede, kao potencijalan kandidat pominjan još 2003. kada je Božidar Bojović išao u Rim da ga pita da li je spreman da bude kandidat cijele opozicije što je ubrzalo udar “mladih lavova” na njega jer se Peđi Bulatoviću nije dopala kombinacija koju nije sam izrežirao. Isti igrači koji su spriječili kandidaturu Lekića tada, i danas mu u okviru koalicije čiji je lider podmeću klipove. Nakon toga, protivkandidat Vujanovića bio je Miodrag Živković :)
   UDBA nas još uvijek nije preko svojih medija obavijestila da je ideju o kandidaturi Lekića prvi lansirao pokojni Duško Jovanović. Odavno mjerim iskrenost opozicionih političara i ljudi koji se bore protiv ovog režima žrtvom koju su prinijeli toj borbi. Duško je dao najveću. Milovanovi “opozicioni” junaci iz TV IN, Republike, Montene itd prinijeli su tokom ratovanja s Milom uglavnom torbe da ih napune parama. To su crnogorski tranzicioni šampioni.

   • Ubistvo Duška Jovanovića – Radio veza(period dok sam se još javljao tamo).
    Dakle, sjutrdan po ubistvu Duška Jovanovića(tadašnju uređivačku politiku “Dan”a sam gledao kao što većina Srba gleda na CKL) javio sam se u “Radio – vezi”, sjećam se svega kao da je bilo juče, rekao sam otprilke i u najkraćem sledeće:
    “Sramno. Ubiti direktora i gl.iodg.urednika jedne novine. Svi znamo kome posebno nije odgovaralo pisanje “Dan”-a pa sam stoga siguran da se ubice i nalogodavci nikada neće naći(uz bezbroj upadica voditelja). Zatim sam dodao: da ima novinara u CG, da ima esnafske solidarnosti, svi mediji bi danasa zaćutali – ne bi bilo programa, a štampani mediji bi napisali samo da je ubijen njihov kolega i nikakve informacije više, I svi do jednoga bi trebali protestvovali ulicama(u seriji koju upravo gledam o Pablu Eskobaru Kolumbijski mediji su poslije ubistva svog kolege upravo tako odreagovali, to tada nijesam znao)…
    Uz bezbroj upadica novinara, pokušaja da mi skrene priču, dekoncetriše me, nekako sam priveo to izlaganje kraju. Pozivao se pored ostalog na istragu, da unaprijed ne presuđujem i optužujem, vjeru u nadležne organe…
    Do sledeće “Radio-veze” je bio uhvaćen Damir Mandić kao osmnjačeni za ubistvo. To što je taj “novinar” rekao onda na račun mog predhodnog izlaganja i mene, nezamislivo je. Sa svih strana je šibao po meni – možete predpostaviti. Milovan, koji me tada kao obožavao – ni jednu riječ u odbranu(ni tada ni poslije, jer su to bile stalne “borbe” između mene i njega u “Radio-vezi”, uvijek sam pričao ovu priču koju možete da pročitate na portalima), a nijesam se mogao javiti jer poslije pritvaranja Mandića na trenutak sam pomislio da sam bio u krivu(na trenutak samo).
    A to kako su reagovale sve kolege ukupno, pokojnog Jovanovića, je bruka tipična za Crnu Goru, jednog praktično pravog protesta i pritiska nije bilo.

 26. GLasacu za Lekica cak i ako gubi da izgubi sa manjom razlikom. Sto me to kosta? Da ne mogu sto da izgubim? Covjek nije idealan jer takav ne postoji ali ako ista drugo to moze biti glas protesta.

 27. Da ja imam moc, poslije Bojovica, bih najradje vidi Dritana Abazovica za predsjednika, a Azru Jasovic za presjednika vlade,
  jer bi jednim udarcem,
  napravio CGi KORIST,
  a Neona i Sekulu demoralisao,
  za nastavak borbe za zajednicku DRZAVU,
  a ZIPPU bi izbio ARGUMENTE, da me ne OPTUZUJE ZA SVASTA.

  OBAVJESTENJE,
  da Fico sjutra otvara, TUNJEL KROZ CAKOR, MOST PREKO VERIGA, ZICARU DO LOVCENA I CETINJA, I AERODRUM U BERANE.

  Ovo je ZIVA ISTINA, kao i svako OBECANJE KOJE JE DPS , dao gradjanima CGe.

 28. Zippe za tvoju informaciju cuveni novinar Darko Sukovic kum nesudjenog predsjedničkoga kandidata Bojovica nije se potpisao za njegovu kandidaturu iako je to ponosno najavio u svojoj radio-vezi. Informacija je 100% tačna i svaki komentar je nepotreban.

 29. Миловане, није Неон на лијеву а ја на десну грану него обратно. Неон је присталица слободног тржишта а ја државног интервенционизма. Он либерал а ја социјалдемократа. Наравно, “либерал” и “социјалдемократа” онако како се ти термини тумаче на Западу. Не дао Бог да те термине тумачимо на монтенегрињски начин. Пукла би десна грана од наше тежине.

  ОКП, престани да спамујеш, држи се теме. Колико те плаћају? Позивам и остале коментаторе да те игноришу као ја што радим.

 30. Najbolji dio kampanje DPS-a je juce bio na Pink tv kada su davali opsirni placeni ili neplaceni termin sa skupova Filipa Vujanovica. Ne znam da li ste vidjeli te podsmijehe iza ledja i iz prvih redova od nazovi partijskih drugova Sveta Marovica, Mugija, cak i Mila ali najvise ko se cerio sa sjajnom kolicinom cinizma je bio Migo Stijepovic. Od cerenja i kisjeline u tim osmjesima bi se mogao dobar spot napraviti.

 31. Ja ne mislim da bih bilo sta znao bolje, niti su mi to ambicije, samo mislim da je Lekic morao bolje kad vec pretenduje na predsjednicku poziciju.
  Lekic je izgubio ove izbore kad je odlucio da na njima ucestvuje, jer je to prostor koji kontrolise sistem. Zato se Filip onako smjeskao i trazio da pricaju dalje o trivijalnostima, o procedurama, o instancama koje rade svoj posao i u koje treba imati povjerenie, bla, bla. Pored toga, Lekic ce ove izbore izgubiti zato sto je sinoc dosao nespreman, dok je Filip barem naucio lekciju (ja priznajem da sam impresioniran, jer ta lekcija staje u tacno 3 minuta – to je vjezba i naporan rad!). Lekicev nastup mogao se, cak, sastojati iskljucivo od pitanja, milion pitanja teskih i velikih, na koja Filip nema odgovor.
  I tu nema veze da li se kandiduje za premijera, predsjednika, direktora fabrike ili visu poziciju u firmi – mora se biti konkretniji i jasniji, agresivniji ne u napadima nego u stavu, brzi.

  • okreni konacno plocu says:

   lekic ce ove izbore izgubiti samo ako bude imao manje glasova od filipa…sinocni duel ce vrlo malo ili nimalo uticati na konacan saldo glasova koji je obezbijedjen do duela…a ono sto je uradjeno u kampanji je za analizu…kampanja je na neki nacin bila preslikana i na ovaj portal a bila je u znaku podcjenjivanja kandidata dps…zato je necije eventualno razocerenje nastupom lekica uzrokovano upravo tom i takvom neobjektivnoscu…

 32. Filip vidim odusevio…on je nenadjebiv…tako je jasan, konkretan i neodoljivo iskren…ima stav, brzinu i sve ostalo sto krasi pravog muskarca iz vasih snova. Oh, Filipe osvojio si cak i jedno musko srce na javnom servisu…Filip pobjednik, nego sto!

 33. Olja, samo me zanima na koga si se ti sad namjerila?!

  Smeta ti što se nekome sviđa Filip? Sviđa se svakom ko razmišlja na pravi način i kome je stalo do ove države koju takvi kao što si ti svim snagama pokušavaju da unište, da je omalovaže, da pljunu na nju i odreknu se iste, iako im je dala hljeb da jedu! Ne hljeb, nego pogaču, pogaču satkanu od radničkih ruku koje, i u vrijeme ove užasne krize, rade udruženim snagama za bolje sjutra, uprkos tebi i onima kao što si ti koji bi voljeli da se zemlja ne zove Crna Gora (majka naša mila, sve svetinje!) nego da se zove Srbija!
  E pa nećete kao što ste se namjerili, nećete da rušite nešto što se gradilo vjekovima, nećete da uništite svijetlu majsku zoru, a to neće poći rukom ni onima koji vas plaćaju da tako pričate!

  Sjutra svi za Filipa i nezavisnu Crnu Goru, Crnu Goru nevjestu Jadrana, Crnu Goru Mila Đukanovića i Svih svetinja!

  Eviva!

 34. preshednik me ne interesuje jerbo nijesam drzavljanin cg. drzavljanstvo cu da trazim uz dva shedoka da sam na crnogorskim forumima pravio rusvaj i pichvajz od 2000. bice ravno dvanajst godina.
  prva postava: pirun, gaetana, berankrsh, savindan, dragan, dobruski,…ako se ko sjeca neka nastavi.

 35. Jovane, ti pijan izgleda sinoc bio, pa promasio drzavu…ja evo glasala za Crnu Goru, nevjestu Jadrana i Mila, pa pukni Jovo, ali Filip pobjedjuje, nego sto!

 36. Neon, mozda bi dobili idealnog pre$ednika svih riba…i ne pretjeruj ss sladoledom, da ti se ne istrosi jezik…

  • Ne, zbunila si se, ja sam na balansiranoj dijeti i uopšte ne konzumiram poslastice, samo grickam integralno i ribice. Ne bih da odgovaram dvosmislenim packama o sladoledu, jer vidim da si opterećena tim sadržajem. Ledo opciju sam lansirao zbog tvoje problema sa zamrznutom dedukcijom koji te, vidim, tišti. A simpatična si mi, valjda zbog moje nježne i zaštitiničke delfinske naravi. Čuvam te od ajkula :)

 37. Oh Neon, kako sam dirnuta tvojom paznjom i zahvaljujem, ali u nasem moru ajkula nema, osim ako ne mislis na one koji umisljaju da su, a takvih se ne plasim, jer to su bezmude ajkule…a sad ciaos, odoh da cujem kako stoji moj pre$ednik.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: