Побједа: “Manipulatorska agencija nacionalnog srozavanja”

bahanalije 2012.

Побједине bahanalije 2012. god.

MANS. Ne zanam što bi to trebalo da znači. Vjerovatno Manipulatorska Agentura Nacionalnog Srozavanja (Crne Gore). Pitam se po stoti put da li država Crna Gora u opšte postoji. Ako postoji onda ili je gluva ili slijepa ili nešto gore od oboje – nije je briga. Kako drugačije objasniti da jedno nedonošče vodi otvoreni rat protiv države Crne Gore i svega onoga što bi moglo na bilo koji način koristiti državi Crnoj Gori a time i svim njenim građanima pa na koga se osjećali. Ta neprijateljska agentura je do sada proćerala sve strane investitore u Crnoj Gori i stvorila atmosferu hajke, progona, prijetnje, netrpeljivosti, mržnje prema svakome ko je bilo koji novac uložio u Crnu Goru. Kriminalno djelovanjue ove zločinačke strane agenture seže dotle da i samu državu Crnu Goru smatra kriminalnom organizacijom. Ovih dana smo mogli viđeti te spodobe koje uzvikuju kako se Crna Gora ugrađuje u cijene električne energije. PDV ili prosto rečeno porez koji postoji od kad postoje i države i na kojem počiva svaka država na svijetu ovi neprijatelji Crne Gore nazivaju „ugrađivanjem države”. Država je dakle kriminalna organizacija koja reketira građane. Što iza toga treba da slijedi; pa svakako oružana pobuna protiv „kriminalnog udruženja zvanog Država Crna Gora”. Iz ovih razloga sam upotrebio neke izraze koji se ne mogu smatrati ni vrijeđanjem ni „govorom mržnje” kad je riječ najcrnjem obliku rata protiv postojanja države Crne Gore.

Protjerivanje investitora

Prvo su digli neopisivu dreku oko gradnje hidrocentrala jer će jezera uništiti staništa nekih paukova. Uspjeli su da spriječe desetak projekata za gradnju električnih centrala. Da su izgrađene danas bi Crna Gora izvozila struju a struja bi bila najjeftinija (a i sada je) u Evropi. Poveli su bestidni rat protiv velike italijanske kompanije kad je uložila veliki novac u crnogorsku elektroprivredu. Pokušali su na svaki način da spriječe da Crna Gora konačno iskoristi bar 30% svog potencijala proizvodnje struje (a mogla je i 90% kao i ostali svijet). Vodi rat protiv podvodnog kabla i dalekovoda za povezivanje crnogorskog elektro-energetskog sistema sa Evropom. Uspjeli su. Italijanska kompanija je zaustavila svoje investicije i planove i razmišlja kako da se izvuče iz zemlje u kojoj je njihov novac nepoželjan. Još nijesu otišli. Sada treba srozati cijene struje toliko da izgube i uloženi novac i pobjegnu iz Crne Gore da bar glavu spase od uličnog linča koji im priprema manipulatorska agentura i njima i državi Crnoj Gori. Struja je kažu skupa, treba srušiti državu. Ovi koji se za njima potucaju ulicama ne pitaju se zašto je skupa: pa zato što je manipulatorska agentura spriječila izgradnju novih kapaciteta a strane investitore protjerala i spriječila sve projekte koji bi donijeli boljitak.

„Kriminal je svuda oko nas“

Ne postoji niti jedne investicije koju nijesu oblatili, ispolitizovali, prikazali u kriminalnom kontekstu. Ne postoji niti jedan najavljeni projekat koji nijesu oblatili a potencialne investitore zaplašili i protjerali. Oni plaše i one koji bi eventualno sjutra mogli razmisliti o nekoj investiciji u Crnoj Gori. Pošto su sve to tako temeljito uradili uz pomoć i za račun stranih agentura koji im veoma stručno planiraju svaku akciju. Ne mislite valjda da je taj buljukčić mogao sam da sve to osmisli i izvede.

Pošto je sve upropašćeno ili na dobrom (za njih) putu da bude onda su se okomili na investicije koje su davno urađene i koje su pored svih opstrukcija i zamki uspjele da profunkcionišu ova neprijateljska organizacija optužuje, nastavlja sa linčom, progonom i sa potkopavanjem temelja Crne Gore.Sveti Stefan, turističku ikonu Crne Gore treba satrijeti a investitore protjerati. Pokušavaju to i sa Porto Montenegrom i Oraskomom i Splendidom. Uradili su to sa Zavalom, Valdanosom, Pljevljima, Moračom, Komarnicom, Bukom Bijela, dalekovodom podvodnim kablom, autoputom, mostom preko veriga, uništenjem starog naoružanja, željezarom, pivarom KAP-om, brodogradilištem, mljekarom i svim što je ikad pokrenuto u Crnoj Gori napretka radi. Svaka država na svijetu počiva na privrednoj djelatnosti, na investicijama, izgradnji novih kapaciteta, realizaciji industrijskih, energetskih, turističkih, proizvodnih preduzeća. Najbolji oblik su strane investicije. To je novac koji je stvoren u nekoj drugoj državi a želi da se oplodi u tvojoj državi. Protiv toga se bori ova štetočinska, manipulatorska agentura.

Ćutanje države

Ima li Crna Gora policiju, istražne organe, tužilaštvo, sudstvo? Zar je toliko teško dokazati neprijateljsko djelovanje ove zločinačke organizacije. Zar je teško dokazati ko su im mentori i ko ih finasira a ko im daje logistiku. Da nije ničega do što su PDV nazvali „ugrađivanjem države” i izveli ljude na ulice da protestvuju protiv elementarne činjenice na kojoj svaka država počiva nazivajući državu kriminalnom tvorevinom a poreski sistem reketiranje građana od strane države bilo bi dovoljno da se ovi agitatori nađu iza brave. No i u ovom kao i u bezbroj drugih situacija država ćuti. Svojim nečinjenjem Država Crna Gora je dovela samu sebe u situaju da svi iole suvisli građani pitaju čemu služi takva država i da li je to država u opšte.

Ovo zaista nije država ako u njoj šaka jada za šaku jada stranih para razagoni strane i domaće investitore i one današnje i one od prije više godina i one koji bi da investiraju i počinje da organizuje otvorenu pobunu izmanipulisanog naroda protiv svoje države i temelja na kojima počiva. Neka crnogorska vlada i njeni organi vrše posao za koji su izabrani i plaćeni na način kako im je to u opisu radnoga mjesta ili neka odlaze i onako je sve pošlo đavoljijem tragom, zaudara zemlja izdajom.

izvor: Побједa,  Janko Vujović

Comments

 1. Kako je “rat za mir” pod patronatom države, odnosno vlade, MANS, po meni: ili nije trebao poći na ove pregovore sa Lukšićem poslije ovakvog teksta, ili ih je trebao usloviti javnim izvinjenjem i traženjem konsekvenci za glavnog i odgovornog urednika i novinara koji može napisati ovakvo smeće. “Pobjeda”-ta novina od riječi je ista kao ona 90-tih. Sve se bori za državu, pronalazi strane neprijatelje, agenture, zavjere; CIA, Vatikan, Teheran… “Pobjeda” je uvijek bila na braniku otadžbine, čas SFRJ, čas SRJ, čas Zajednice Srbije i Crne Gore(ili kako se već zvala), sad suverene Crne Gore. Nekad se stavljala u zaštiru biznismena i strateških partnera poput Gazda Jezde i Kena Stanojeviča, sad na strani Subotića, Djukanovića i ostalih kolar(ev)ića-panića.

  • Dragan Janjić says:

   Postoje dvije Crne Gore!

   Jednoj je „čuvar“ potpisnik ovog članka u „Pobjedi“ a jedan od „stanovnika“ te Crne Gore jeste ex ministar, prof. „Evrope“, Gordana Đurović sa kojom sam imao javnu,ali nigdje objavljenu, elektronsku prepisku koju navodim niže a povodom njenog nedavnog intervjua u „DAN-u“, gdje se,između redova, isplakala od žala za svojim ministarskim danima.
   Ukratko.
   ………………………………………………………………………………………………………………….
   U nadnaslovu:
   GORDANA ĐUROVIĆ ZA „DAN” O IMENOVANjU GLAVNOG PREGOVARAČA SA EU

   U podnaslovu:

   “Hrvatski model, koji je izabrala Vlada, preferira za glavnog pregovarača mlađeg karijernog diplomatu, koji po vokaciji može da bude i prevodilac, rekla je Đurovićeva”
   …………………………………………………………………………………………………………………
   POVODOM IZJAVA GORDANE ĐUROVIĆ U “DANU” OD 29.dec. 2011.

   >>Gordana Đurović nikada nije bila “evropski stručnjak” što pokazuje da smo, sa njom ili bez nje, uvijek tamo gdje smo bili: VAN EVROPE!
   Gospođu Đurović niko više ništa ozbiljno ne pita kada se radi o “evropskom” putu Crne Gore i bolje joj je da ćuti nego da podsjeća zaboravnu crnogorsku javnost na svoje žalosne evropske učinke!
   U prilogu vam dostavljam nikad objavljeno otvreno pismo iz perioda zvaničnog “ekspertskog” perioda Gordane Đurović kojoj je sada bolje da preispita sebe čime se zamjerila TRIJUMVIRATU (Đukanović-Krivokapić-Mugoša) pa je ostala bez ministarstva sa “žalom za (tadašnjom) mladošću”!<>2011/12/30 Gordana Djurovic

   Postovani gospodine Janjicu,
   ja Vas ne poznajem, ali mislim da Vi treba da idete kod doktora da trazite sebi lijeka…

   Ipak, nadam se da cete u sljedecoj godini biti makar malo pozitivniji i da cete vidjeti makar nesto lijepo u ovoj nasoj Crnoj Gori.

   Iskreno,
   prof dr Gordana Djurovic<<
   ……………………………………………………………………………………………………………..

   I moj odgovor……….

   „Tu l'as voulu, Georges Dandin…..“

   Eh,gospođo Đurović,

   bolje je da ste,kao do sada, „mudro“ ćutali nego što niste odljeli unutrašnjem dubokom žalu za ministarskim vremenima…
   Ipak nisam srećan što sam bio u pravu kada sam objasnio Terezi Sobjecki i Komesaru Renu (tada u resoru za proširenje EU) i mnogim drugim posmatračima i ambasadorima da ovdašnja vlast na ključnim mjestima u državi postavlja, usuštini, nesposobne, nepismene (bez obzira na formalno obrazovanje) i ljude koji se mogu ucjenjivati jer tako sebi garantuje vladavinu i opstanak. Tada sam mislio na direktore RTCG.

   Duhovitije i mnogo bolje mi na moje pismo odgovorio neki podgorički „fakin“ nego što ste vi (bez uvrede za „fakina“,naprotiv)! To je već veoma žalosno, prije svega za Crnu Goru zbog njenog nekadašnjeg „evropskog“ ministra.

   Ja vama ozbiljno vjerujem da vi volite onu Crnu Goru u kojoj VI živite: Crnu Goru građana Prvog reda, materijalnog izobilja, profesorske sinekure… Međutim, ja i moj Sindikat se ne možemo, niti ćemo se pomiriti sa Crnom Gorom građna Drugog reda, korupcije,kriminala, gdje su ZAKON i PRAVO samo opcija („mož' da bidne ali ne mora da znači“, što bi rekli južni Srbi) a koju je muktrpno i dugo gradila vlast čiji ste integralni dio vi bili!

   Ja neću odati ambasadora jedne velike evropske sile što je meni o vama (ne lično, nego o vlasti i njenom šefu, kojoj ste pripadali, i u vrijeme kada ste pripadali) rekao, ali vas uvjeravam da nije bilo ni malo laskavo, naprotiv!

   Dozvoliću sebi da napišem neskromnu istinu, ali ISTINU: od 2008 (februar) kada je vlast,kojoj ste pripadali, naredila da se iz RTCG otpustimo s posla ja i još tri sindikalna aktivista (zbog ukazivanja dokazima na korupciju), ja i moj Sindikat uradili smo na međunarodnom planu mnogo više i patriotski za Crnu Goru nego VI protiv nje. Naravno, kada vi i ja govorimo o Crnoj Gori, govorimo o dvije različite zemlje: jedna je korumpirana,feudalna, osiromašena, kriminalizovana a druga je u evropskoj, ne Uniji, već CIVILIZACIJI (što je mnogo značajnije).

   Nekoliko riječi o malicioznoj preporuci LIJEČENJA!

   Pošto vi živite u Crnoj Gori Marije Antoanete („ako nemaju hljeba, neka jedu kolača“),VAMA je potrebno liječenje ali STVARNOŠĆU!

   Ja vama u Novoj godini želim STVARNOST i mnogo više hrabrosti da bi ste smogli snagu da onima koji su vas ostavili bez ministarstva žestoko, znanjem (ako gaimate) odbrusite DA NE ZNAJU VODITI CRNU GORU KA EVROPI KAO ŠTO STE VI TO „ZNALI“, a ne ovako kao u „DANU“, izokola, mekano, nježno, ulagivački da se ko ne bi uvrijedio ili probudio, sve čuvajući to malo udobne profesure koju su vam udijelili!

   Dragan Janjić,
   Predstavnik Novog SindikataRTCG za odnose sa javnošću

 2. Milovan Vukov Jankovic says:

  Kad im Vanja jajca STISKA,
  na sve strane stade VRISKA.
  sirotinja broji dane,
  dok ne mrkne LOPOVIMA,
  nece ZORA da OSVANE.

  • Ne sumnjm, da će najboljem novinaru kod nas i u Beogradu, a koji se gadi neprofesionalizma u struci, etiketiranja bez dokaza…, zgadati kada pročita ovaj pamflet. Te da će cijeli uvodni komentar, u četvrtak, posvetiti ovom tekstu, u kojem se od MANS-a i Ćalovićke pravi meta za odstrijel. Ali možda neće, neće ga biti pročitao!? I ne voli da se miješa u uredjivačku politiku drugih medija, izuzev tabloida “Vijesti” i “Monitor”-a. A i zbog Kusovca neće, prijatelji su valjda. I dobro saradjuju – na istom su zadatku.

 3. Džošua nova Gvineja says:

  Rijedak tip žurnalističkog smeća, tzv proliv mozga

 4. Kakav bezočni fašizam, nevjerovatno je i jako tužno da postoje ovakvi mentalni sklopovi u 21. vijeku.

 5. О чему се ради у тексту? Ја сам баталио да читам већ на другој реченици као сам видио да човјек пише “у опште” одвојено.

 6. Čim se trude da ovoliko pišu ovoliko laži o MANSu, sindikalcima i studentima, mora da ih je muka nagnala:) Stislo, a? Radi guza ko meduza, hop hop:) Nije strašno ako se vlast promjeni, biti običan građanin je mnogo dobro ako je neko čist!!!

 7. E jes kralj, veli:
  što je sve upropašćeno ili na dobrom (za njih) putu da bude onda su se okomili na investicije koje su davno urađene i koje su pored svih opstrukcija i zamki uspjele da profunkcionišu ova neprijateljska organizacija optužuje, nastavlja sa linčom, progonom i sa potkopavanjem temelja Crne Gore.Sveti Stefan, turističku ikonu Crne Gore treba satrijeti a investitore protjerati. Pokušavaju to i sa Porto Montenegrom i Oraskomom i Splendidom. Uradili su to sa Zavalom, Valdanosom, Pljevljima, Moračom, Komarnicom, Bukom Bijela, dalekovodom podvodnim kablom, autoputom, mostom preko veriga, uništenjem starog naoružanja, željezarom, pivarom KAP-om, brodogradilištem, mljekarom i svim što je ikad pokrenuto u Crnoj Gori napretka radi.

  haha…most na verigama

 8. Dr Momčilo D. Pejović says:

  Ne treba se čuditi što nam je demokratija u Crnoj Gori kao ova koju Janko u “Pobjedi” zagovara, tzv. “JANKOVA DEMOKRATIJA”!!! “…Ima li Crna Gora policiju, istražne organe, tužilaštvo, sudstvo? Zar je toliko teško dokazati neprijateljsko djelovanje ove zločinačke organizacije. Zar je teško dokazati ko su im mentori i ko ih finasira a ko im daje logistiku… Ovo zaista nije država ako u njoj šaka jada za šaku jada stranih para razagoni strane i domaće investitore i one današnje i one od prije više godina i one koji bi da investiraju i počinje da organizuje otvorenu pobunu izmanipulisanog naroda protiv svoje države i temelja na kojima počiva…”! JANKU odnosno JATKU treba pustiti na volju da i dalje piše o “demokratiji” u Crnoj Gori!

 9. Sekula, to ti je najpametije što si mogao uradit’, vjeruj mi.

 10. Da ovo jeste pravna država, kako pominje i autor-fašista, već sad bi zbog ovakvog teksta, punog mržnje i uvreda, sjedio između 4 hladna spuška zida.

 11. Odavno su počeli da prosipaju kanalizaciju kao i ‘90-ih. I šta nije im bila dovoljna pouka rat za mir. Šta im je sada ovo rat za DPSDP demokratiju. Pa će opet za jedno 10 godina neki novi poltroncici da priznaju da je Pobjeda imala svojih padova i uspona. Opet sve nesto dumam da su ponovo svjesni da su izgubili cim pustaju ovakve i Marka i Šekija da bazde sa stranica novina od proliva.

 12. Pobjeda, kao ni RTCG ne treba da postoje. Država ne treba da ima svoje medije. Svaki cent koji mi država uzme kroz porez, i preseli ga na račun Pobjede i RTCG doživljavam kao krađu. Pošto ne postoji besplatno konzumiranje medija, pošteno je da svako, za svoj novac, može da izabere proizvod koji mu najviše odgovara.

  • Milovan Vukov Jankovic says:

   Sto ne UKINES RTS i HRT ????

   • I RAIUNO, -DUE i -TRE, i BBC, i RTF (danas France Televisions)… ako je nešto upropašćeno do nefunkcionisanja, ne znači da je u startu loše i treba ga ukidati. Modela za finansiranje javnih informativnih servisa ima, kao i mehanizama za zaštitu njihove nezavisnosti.

    Za “Pobjedu” se slažem, treba je prodati.
    Ili prosto zatvoriti – kao i svakog političara koji želi da vlada uz pomoć “Pobjedinih” metoda.

   • Jankoviću, reci mi tehniku kojom bih mogao da ih ukinem i uradiću to !!!! (ovo sa uzvičnicima je zapravo suštinski odgovor na tvoje pitanje)

    Piantao, evo više od 60 godina se dokazuje da primjenjljivih mehanizama za zaštitu njihove nezavisnosti nema. Ako si za još jedan “đir” ok. Kao antropološki pesimista, ja nisam.

   • Neon, nešto si mi puno u fazonu ukidanja budžetskih stavki – malo sport, pa informisanje… kad dođemo do školstva i zdravstva, biće kasno :)

   • Milovan Vukov Jankovic says:

    Evo ih gledam na svim kanalima, kako slave ZLATO U RUKOMETU i desetu PRINCEZU, sve o DRZAVNOM TROSKU KRALJEVINE DANSKE,
    da to rade Crnogorci u ovolikoj MJERI,
    nebi nas MORACA OPRALA, od domacih KRITIZERA.

   • Jeste Jankoviću, tako bi i Darko Šuković zaključio. Kanda su ti pojedini djelovi ovog Vujovićevog bisera u Pobjedi razvkli osmjeh?

   • Milovan Vukov Jankovic says:

    Ne dam ja Vanju, za ni jednu NOVINARSKU TRANJU,
    Vanja ima vise MOODI, no stotinu NOVINARA I POLITICARA,
    jedne i druge OPCIJE,
    bar se ona ne SROZAVA na nivo vjerskog, nacijonalnog i ideoloskog,
    to je VILA RAVIJOJLA,
    sto ANDELSKA IMA KRILA,
    i GLORIJU VISE GLAVE,
    svakom casnom GRADJANINU,
    simpaticna , a i MILA,
    sto godina ZIVA BILA,
    ko njoj o ZLU MISLIO,
    ne pokreta STEGNA,
    od PRSLIJEH MOODA I OD KILA.

 13. Ovakvim pihtijama od ljudi i splačinama od novinara ne valja pridavat veliku pažnju. Ne mogu da zamislim mentalni sklop čovjeka koji odobrava sprdnju sa naradom kakvu danas doživlljavamo. Mala je cijena kolega, koliko god su ti dali. Način razmišljanja po malo podsjeća na njegovog kolegu Šukovića. Šovinizam kojim odišu njegove riječi je impozantan a bezobrazluk je nezaboravan

 14. Puna (po)drska pobjedinim perima na odbrani tekovina i stecevina. Tako se momci bori za svoje boje vi ste novina koja sija popun najbolje klenex papira.

 15. Војин Николајевич says:

  Vjerovatno Manipulatorska Agentura Nacionalnog Srozavanja (Crne Gore)… Kako drugačije objasniti da jedno nedonošče vodi otvoreni rat protiv države Crne Gore…Ta neprijateljska agentura je do sada…stvorila atmosferu hajke, progona, prijetnje, netrpeljivosti, mržnje prema svakome…Kriminalno djelovanjue ove zločinačke strane agenture seže dotle…Ovih dana smo mogli viđeti te spodobe koje… Iz ovih razloga sam upotrebio neke izraze koji se ne mogu smatrati ni vrijeđanjem ni „govorom mržnje” kad je riječ najcrnjem obliku rata protiv postojanja države Crne Gore.

  Ха, ха, ха, ха… Ма какав говор мржње:))

  Дакле, да се овo преведе на разумљиви језик може нам помоћи преводилац Мирјана Марковић, и она каже да ово значи сљедеће…

  “Mi komunisti smo u krvi dosli na vlast, samo u krvi cemo i otici.”

 16. Glupost je neuništiva !

 17. Војин Николајевич says:

  Ево га још један текст у Вапају Чепурака од истог напаљеног лика…

  Janko Vujović: Četiri razloga za mržnju Jova Kapičića
  Drago mi je što se orao vraća svome gnijezdu i ako znam da će u Crnoj Gori biti na meti više negoli i u samoj Srbiji. Srpska ruka je zavučena duboko u Crnu Goru. Najgori Srbi na svijetu su oni Crnogorci koji se osjećaju na Srbe. Slavni General je navikao na muke i srpski teror dok je bio u majčinoj utrobi pa je zagazio put stote. Izdržaće on i ovu Crnu Goru i Srbe u njoj kojom se sigurno u ovom trenutku ne ponosi nijedan Crnogorac. Živio Generale. …Piše Janko Vujović

  И тако, такозвани “орао” се не враћа “своме гнијезду”, већ се предомислио:)) Каква иронија судбине.
  Дакако, није ни ово говор мржње већ… Ха, ха, ха…
  Колико је година овоме крамањонцу, са коском у зубима?

  • Војин Николајевич says:

   Може ли ико објаснити шта је овај фрулаш овдје одсвирао…

   Izdržaće on i ovu Crnu Goru i Srbe u njoj kojom se sigurno u ovom trenutku ne ponosi nijedan Crnogorac.

   Да ли ово значи да се ниједан Црногорац не поноси овом Црном Гором? Ако значи, а требало би да значи, да ли је је у оваквој Црној Гори проблем- Срби у њој?

   Ако јесте, како је онда постао проблем МАНС који није у категорији “Срби”? Да констатујем, овај параноик је почео од Срба а сада се шири дијапазон проблема. Па ко ће послије Срба и МАНС бити сљедећи сир за бурек?
   Ха, ха, ха…

 18. Kad procitam ovakav tekst onda mi bude jasan revolucionarni zanos proslih generacija…I to meni koji iskreno cijenim demokratiju kao najveci civilizaciski iskorak..Ali na ovakve,prava rijec bahanalije covjek moze osjetiti samo potrebu da uzme pasos i zauvjek ode iz ove parodije od drzave ,dje je interes naroda na zadnjem mjestu…pi…

 19. Bahanalija se nastavlja: Proxy pozvao organizatore protesta protiv poskupljenja struje da osnuju partiju i izađu na izbore jer su zahtjevi za smanjenje cijene struje “politički”, a
  građanski protesti “vrsta nestabilnosti” i “ozbiljan rizik da se Crna Gora uspori na putu evropskih integracija”.

  http://www.vijesti.me/vijesti/luksic-organizatorima-protesta-porucio-osnujte-politicku-partiju-clanak-58625

  nadam se da više niko nema dilema oko “proreformske orijentacije” ovog ciničnog klipana koji druge poziva na izbore a sam je na funkciju premijera došao klasičnim Putinovskim “nasleđivanjem”.

  Psmtr.

 20. davno sam osmislio jedan performans koji bi sad trebao realizovati mans, akcija zaseravanja…naime kanaderima za gašenje požara zahvatiti kanalizaciju i zasrati zgradu TVCG i pobjede…ovo sam planirao zbog njihovog javnog neizvinjenja za ratnohuškačke devedesete…može komotno i za ovaj članak…
  maloprije sam gledao dokumentarac o Loari… društvo za čistu i zdravu Loaru, uspjelo je izdejstvovati da se demontiraju dvije već iozgrađene hidrocentrale u gornjem toku ove kraljevske Francuske rijeke…đe je tamo bio drčni janko da ih prozove za podrivanje svega što je francusko :)))

 21. Užas… proliv mozga!

 22. Војин Николајевич says:

  Баш сам пажљиво погледао оба текста, првог гдје су проблем Срби и другог гдје је проблем МАНС. Морам признати, овај пулен Вапаја Чепурака, некадашњег Гласа…, није баш превелики :)) шовиниста, јер је излив мржње према МАНС-у био далеко већи од првог случаја. Наиме, лик позива на линч МАНС- а, а није позивао на линч Срба.
  Можда је квантитет “противника” у питању?!? :))

  • Kvantitet? Pffffft…
   sad izbroji do 10 i pokušaj ponovo.

   • Војин Николајевич says:

    Дакако, да је квантитет у питању, јер је лакше позивати на линч једне даме(…оoo, хероја!?!) него на двјеста хиљада грађана, међу којима има свакавих, уосталом, као и у сваком народу.

    Пиантао, изброј уназад, од десет до нуле, па се активирај у космос, да будеш први астронаут а овог портала у свемиру:))

   • O tome ti pričam. Relevantnost teži nuli kad argument teži ka tome da “nas ima 200.000, među kojima ima svakakvih”. Zato je jedan MANS opasniji po sistem, što ovaj “Pobjedin” (fe)kalambur lijepo pokazuje.

   • Војин Николајевич says:

    Пиантао,

    дајте се концентрирати:))

    Ја сам и рекао да је са становишта овог небулозног текстописца Вапаја Чепурака, послије кратке анализе два текста испало да његова мржња према МАНС увелико превазилази његов шовинизам.

    Опростите, да ли ми то контрирате потврђујући мој став, да констатујемо нови облик контрирања кроз сагласност?!? :))

   • Vojine, ne prepoznaješ ironiju ni kada ti sjedi na nosu.
    Da nisi jedan od tih, hmmm, “specijalnih” primjeraka grupe kojom prijetiš? :)

   • Војин Николајевич says:

    Пиантао, моја иронија ти је сједјела на носу неколико сати, а ниси је примјетио, вјероватно, ни сада.

    Нисам специјални примјерак. Нисам био у сукобу са законом у било којој држави у којој сам био, а било их је много, разних.

 23. Meni je društveno politička zbilja u Crnoj Gori zanimljiva samo posmatrajući je kao neko sociološki fenomen. Odavno sam razbio iluzije da nešto može na prečac biti bolje i čekam da evolucija odradi svoje. Ne sjutra, ne za mjesec dana i sl., nego sada da dođe do promjene vlasti i to na način koji određeni priželjkuju i koji planiraju godinama briga me jer su ti isti omogućili upravo tim načinom da ovi vladaju svih ovih godina a u međuvremenu su godine pojele skakavci a đavo došao po svoje.

  Tako mi je zanimljiva i ova priča oko MANS-a, koja u mnogom podsjeća na onu sa studentima. Sjatili su se oko njih sa svih strana profesionalni dušebrižnici svih vrsta i sada ih samo treba ubaciti u njihove paranoje. Da li su ‘državni neprijatelji’ ili ‘mafijina ekspozitura’ pitanje je sad? Na nešto moraju izaći jer kod paranoida crnogorskih trećeg nema. Ko ne ide nekim trećim, svojim putem dobiće i od prvih i od drugih. Tu nema greške. Već su kvaziopozicionari pustili svoje paranoje i već se kvalifikuju šta su ako ne postupe kako oni misle, već ih svima poznati on-line mudraci zasipaju porukama. Pa evo i ovdje stanoviti Duško Kovačević!? pokušava onako uzgred da ih ubaci u ovu veš mašinu, a mašina spinuje li, spinuje… ah. Nek se vrti… Inače spomenuti gospodin je jedinstven slučaj da su mu u polemici, na portalu na kome piše, brisali poruke jer je ničim izazvan izvrijeđao autora teksta, valjda mu nije bio pri ruci Vujaklija pa se nije umio artikulisati… No, nebitno… Tako i ovi iz pozicije poslije nekog šutanja u kome su posmatrali do kojeg nivoa će to da naraste a ta šutnja je bila pokazatelj onima drugima da su oni ‘mafijaški’, e sada će oni malo da ih u njihove veš mašine paranoje da zavrte , što će ovima iz opozicije biti znak da oni malo ušute pa da vide kako će ovi izaći i imali podloge za nove paranoje… jer Bože moj, možda ih napadaju da bi im podigli rejting!?

  Ne, ovolike količine gluposti i zamlaćivanja svih vrsta teško će čovjek naći bilo gdje. Samo ovlaš bačeni pogled na komentare, lik je već vidio na pumpi borna kola policije kako sipaju gorivo!? a zipp je recimo prošli put jedini vidio neke plaćenike te su pjevali četničke pjesme!? pa sada shodno tome on već i pretpostavlja da će da pripreme neke izgrede, da ih izmanipulišu!? a onda njegov nevoljni saveznik jodluje poznatu o potrebi bacanja jaja na vladu!? pa će sjutra zipp da nam tvrdi da je jaja bacio neki udbaš!? što će siguran sam i perfektni da potvrdi iako ih je on bacio!? Isto tako tri musketara opozicije jurišaju na svaku trpezu na kojoj neko servira povjerenje, energija, mogućnost za prave građanske proteste, promjene iako jedni za druge musketari kategorično tvrde da je jedan ‘udbaš’, drugi ‘špijun’ a treći ‘plaćenik’. Ovo je sve više zemlja gdje nije bitno šta si rekao već zašto si rekao i eto ti dežurnih tumača koje će to da obrazlažu mjesecima od prilike do prilike. Uglavnom rođaci iz Murtovine su spremni za sve kombinacije. Strašno. Odbijte više! Uništili ste svaku šansu svih ovih godine. Ovaj protest nije izašao iz vaših snaga, niti vašom kreativnošću. Dosta je bilo vaših paranoja, vaše negativne energije. Ovo su ljudi koji hoće da se ukrste sa realnim stvarima. Zato odbijte se i od MANS-a i od USS-a. To je njihov protest i vi im ama baš za ništa ne trebate. Samo možete da im škodite, što je jedino što ste radili svih godina.

 24. ma ljudi koga briga za pobjedu, uđite im na portal da vidite tu posjećenost, tiraž im je ispod 10 hiljada. nisu ovo 90-te, Glas čepuraka je potpuno nebitan faktor. Jedino što me boli što je sramota za državu kad ima ovakvu novinu.

 25. Da li je ovo Slobodan Milosevic na vlasti u Crnoj Gori ljudi?!

 26. Da li je ovo Slobodan Milosevic na vlasti u Crnoj Gori,ljudi!?

  • Nije ali jesu njegovi najbolji djaci.Prevazisli su svoga ucitelja odavno.U cijeloj Evropi im nema ravnog a bojim se da su uz rame najcrnjim svjetskim primjerima…slobo-copy-paste=dps=sdp-refresh=rezultat….slijepi ne vide a suvise malo onih koji nijesu slijepi.

 27. Bili smo Slobini, a vidi nas sad!

  Juče

  Ubiješ jednog čuveka, čeka te zatvor

  Ubiješ preko deset ljudi, strpan si u ludnicu

  Ubiješ stotine, ušao si u parlament

  Danas

  Ukradeš malo, ideš u zatvor.

  Ukradeš mnogo, ušao si u parlament i donosiš zakone.

  Ukradeš enormno, sastavljaš vladu i kreiraš politiku.

  Sutra

  Ne treba nam niko!

  Kakva, bre, prava i slobode!

  Obožavamo trube i dobošarski marš

  Svi ste naši, sve je naše kao i guslarski ep

  “Predsednik” će uvek biti samo lep!

 28. “Ima li Crna Gora policiju, istražne organe, tužilaštvo, sudstvo? Zar je toliko teško dokazati neprijateljsko djelovanje ove zločinačke organizacije. Zar je teško dokazati ko su im mentori i ko ih finasira a ko im daje logistiku…”
  Ovo mogu napisati samo sluge režima poput Kusovca, Darka Šukovića, Draška Đuranovića, Milorada Popovića i inih. Glas Čepuraka ima prodati tiraž oko 800 primjeraka, kavkih deset hiljada kao što neko gore reče. To smeće treba baciti zajedno sa Kusovcem, Smradončićem i Vešovićem u kanalizaciju i gotovo. Da imamo državnog tužioca davno bi regaovao na fašizam koji bljjuu po toj novinčni Vešović, Smradončić, Kusovac, ovaj Vujović, onaj Đonović, Bešić…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.